Fondacija Mozzart đake OŠ „Dragojlo Dudić“ nagradila edukativnim vaučerima

Fondacija Mozzart đake OŠ „Dragojlo Dudić“ nagradila edukativnim vaučerima

Ukupno 3.000 naloga za platrofmu Shtreber biće poklonjeno tokom kampanje „Podeli znanje

U rasporedu učenika beogradske OŠ „Dragojlo Dudić“ čas potere za znanjem ostaće upisana kao najuzbudljiviji u ovom tromesečju. Imali su osnovci samo jednu prepreku, da u edukativnom kvizu pobede Žarka Stevanovića, najmlađeg tragača kviza „Potera” i uspeli su u tome! Pokazali su da odlično poznaju gradivo, a Fondacija Mozzart nagradila ih je besplatnim vaučerima za korišćenje edukativne platforme Shtreber, u okviru kampanje „Podeli znanje“.

A pitanja u kvizu nisu bila nimalo laka - od značenja sufiksa do esnafa i starih zanata. Znali su i ko je prvi dokazao da je planeta Zemlja okrugla i koje otkriće je proslavilo Roberta Huka. Šta razlikuje životinjske i biljne ćelije kao i ko je otac internet revolucije… Postizali su osnovci lake poene iz geografije, malo više razmišljali o istorijskim činjenicama i kao iz topa odgovarali na pitanja iz fizike koja im je Žarko postavljao. U finalnoj poteri podeljeni su besplatni vaučeri za sve osnovce od petog do osmog razreda.

„Kako napreduje savremeno društvo, može se reći da je onaj ko nije dovoljno digitalno pismen zapravo nepismen, a platforma Shtreber na jedan zanimljiv način prati kompletno gradivo od petog do osmog razreda. Velika zahvalnost Fondaciji Mozzart na ovoj donaciji našoj školi i na svom dosadašnjem radu kojim pokazuju koliko su društveno odgovorni i koliko im je stalo da pomognu zajednici“ rekla je Daniela Pavić, direktorka OŠ „Dragojlo Dudić“.

Lekcije, prezentacije, super ilustracije, zanimljivosti i razne korisne informacije učenici će ubuduće moći da pronađu na interaktivnoj edukativnoj platformi Shtreber potpuno besplatno. Aplikacija sadrži gradivo iz osnovne škole od petog do osmog razreda po zvaničnom nastavnom planu i programu Republike Srbije kao i lekcije iz oblasti opšteg obrazovanja prilagođenih uzrastu.

„U okviru kampanje „Podeli znanje“ koju sprovodimo u saradnji sa edukativnom platformom Shtreber, mališani dobijaju mogućnost da putem besplatnih vaučera na sajtu Shtreber pitaju sve što im nije jasno, saznaju neke nove stvari, uobliče sebe u onome što već znaju i na sve to dodaju dodatno znanje. Nadamo se da će im vaučeri biti od koristi u daljem učenju i usavršavanju znanja“ istakao je Marko Nikolovski iz Fondacije Mozzart.

Do sada je više od dva miliona učenika, nastavnika i roditelja pronašlo i aktivno koristilo kvalitetan sadržaj koji platforma Shtreber pruža.

„Platforma je jedan zanimljiv način da osnovci steknu dodatno obrazovanje, a ako budu vredno čitali i učili uspeh je zagarantovan. Svojim pitanjima i odgovorima su pokazali da dosta znaju i nadam se da ćemo se kroz koju godinu družiti u kvizu Potera“ dodao je čuven tragač Žarko Stevanović.

U saradnji sa Fondacijom Mozzart 3.000 vaučera za besplatno korišćenje aplikacije biće podeljeni školama širom Srbije, a sledeće stanice ovog edukativnog projekta su Kuršumlija i Batočina.

Brojne nagrade za aplikaciju

Shtreber projekat pokrenut je 2016. godine nakon šestomesečnog istraživanja o procesu učenja kod dece. Edukativna platforma dobitnik je brojnih nagrada među kojima je najbolja „Tehnološka inovacija u službi čoveka“ koju dodeljuje Fondacija Novak Đoković (2019), zatim najbolji startap na Akademiji MTS, Startit i UNDP (2020). Specijalna nagrada Vlade RS, odnosno Ministarstva za inovacije „Budi i ti heroj“ za pomoć tokom pandemije KOVID-19.