„Zvuci srca“ se čuju u Mozzartu svakog poslednjeg petka u mesecu

„Zvuci srca“ se čuju u Mozzartu svakog poslednjeg petka u mesecu

Njihova kafa uvek je spremljena od srca i poslužena sa osmehom. Oni na posao svakog dana dolaze srećni, i to se nepogrešivo oseti. Filip, Milica i Aleksandra zaposleni su u čuvenom kafiću „Zvuci srca“, jedinom bez cenovnika u celom gradu i prvom u regionu u kom rade mladi sa smetnjama u razvoju. Jednom mesečno ova nasmejana i vredna ekipa svojom pozitivnom energijom ulepšava radnu atmosferu u centrali kompanije Mozzart.

Tradicija druženja i humanosti započeta je u decembru prošle godine kada su mladi iz ovog jedinstvenog kafića svakog petka bili gosti u Mozzartu i zaposlenima služili kafu, čaj, limunadu i kolače. Saradnja je nastavljena i ove godine, pa svakog poslednjeg petka u mesecu Filip, Milica, Aleksandra i njihove kolege, uz podršku radnog instruktora Katarine Rakić, zaposlenima u Mozzartu nude osveženje i prodaju svoje proizvode, ručno izrađene sa mnogo ljubavi i originalnosti. Na taj način kompanija Mozzart pruža podršku humanitarnoj organizaciji „Dečje srce“ u okviru koje posluje poznati čuburski kafić, a doprinos svim srcem pružaju i zaposleni koji redovno kupuju njihove proizvode – „srcotvorine“.

„Ljubav je jedna lepa stvar u životu”, „Silazim zbog tebe sa druge planete”, „Vozi me ljubav”, „Ja sam heroj, a ti?, „Kako ti se čini ovaj svet?”, „Želim da sanjarim” samo su neki od kreativnih natpisa na majicama, šoljama, cegerima i bedževima koji se izrađuju u udruženju „Dečje srce”. Simpatične i inspirativne poruke mogu se videti i svuda po Mozzartovoj centrali, jer gotovo da nema zaposlenog koji do sada nije kupio bar jednu majicu ili šolju sa prepoznatljivim motivom srca.

„Mnogo se obradujem uvek kada vas vidim ovde. Služimo domaću kafu, espreso, čajeve i prodajemo naše proizvode. Imamo majice, šolje, lončiće, bedževe…”, ističe Milica iz kafića „Zvuci srca”.

I njen kolega Filip se uvek raduje dolasku u Mozzartovu centralu gde je već postao prepoznatljivo i rado viđeno lice. Osim najboljih toplih i hladnih napitaka, komunikativni i uvek raspoloženi Fića poznat je po tome što nesebično deli osmehe i zagrljaje.

„Meni je uvek baš lepo u Mozzartu, volim da se družim sa vama. Pozivam sve dobre ljude da dođu kod nas u kafić ‘Zvuci srca’ u Čuburskoj 12. Možete da poručite domaću kafu, a ja ću da vam crtam“, poručuje Filip.

KAFIĆ BEZ CENOVNIKA – STVARI KOJE SE RADE SRCEM NEMAJU CENU

Smešten u samom srcu Vračara, kafić „Zvuci srca“ u potpunosti opravdava svoj naziv, jer je u njemu sve u znaku ljubavi. Tim od 33 kolega, od čega je njih 26 sa smetnjama u razvoju, vodi računa o tome da se svaki gost oseća kao kod kuće. Različitog su obrazovanja, pola, starosti i radnih kapaciteta, ali im je zajedničko to što ih vode čiste emocije. U svom poslu maksimalno uživaju, jer se osećaju produktivno i doprinose zajednici. Njihova vrata otvorena su i pušačima i nepušačima i osobama sa kućnim ljubimcima – ovde nema predrasuda i svi su dobrodošli. Kafić je jedinstven i po tome što nema cenovnik, već svako ostavlja iznos u skladu sa sopstvenim željama i mogućnostima – jer vrednost onoga što se radi srcem ne može se izmeriti nijednom novčanom valutom.