Prijatelji iz kafića „Zvuci srca“ ponovo u Mozzartu

Prijatelji iz kafića „Zvuci srca“ ponovo u Mozzartu

Tradicija započeta u decembru kada su svakog petka u kompaniji Mozzart gosti bili prijatelji iz kafića „Zvuci srca“ nastavlja se i ove godine. Jedinstveni lokal iz Čuburske 12 sa Vračara poslednjeg petka svakog meseca seliće se na adresu kompanije Mozzart, a mladi sa smetnjama u razvoju zaposlenima ove kompanije služiće kafu, čaj, limunadu i prodavati proizvode koje ručno izrađuju sa mnogo ljubavi i originalnosti.   

Mlade osobe sa smetnjama u razvoju u udruženju “Dečje srce” imaju mogućnost da izraze kreativnost, kao i da provedu vreme na zabavan i koristan način. U saradnji sa asistentima prave razne proizvode od dekupaža, štampaju majice, šolje, hemijske olovke, šiju cegere, torbice, rančiće i prave svećnjake koje će prodavati prilikom svake posete Mozzartovoj centrali.

“Naše druženje započelo je u decembru i na obostrano zadovoljstvo nastavlja se i ove godine. Saradnja sa kompanijom Mozzart nam je izuzetno značajna jer nas uključuju u društvenu zajednicu, pre svega naše mlade sa smetnjama u razvoju. Njima to budi motivaciju za daljim radom, pohvala za njihovu spremljenu kafu im ulepša dan” istakla je Katarina Rakić, radni instruktor u “Zvuci srca”.

Njihov tim broji 15 osoba sa smetnjama u razvoju, koji rade kao konobari, šankeri ili prodavci punih osam sati dnevno, dok još četrnaestoro njih dolazi nekoliko puta nedeljno. Svaka podrška i poseta kafiću u Čuburskoj 12 im mnogo znači, a saradnja sa Mozzartom nastavlja se na ogromno obostrano zadovoljstvo.