Više od 2.000 besplatnih pregleda štitne žlezde u okviru karavana "Tvoja štitna tvoj štit"

Više od 2.000 besplatnih pregleda štitne žlezde u okviru karavana "Tvoja štitna tvoj štit"

Putujuća ordinacija udruženja Heroine“ i Mozzart fondacije do 8. juna u Novom Sadu, iskoristite priliku i pregledajte se

 

Osam gradova, gotovo 1.000 pređenih kilometara i više od 2.000 obavljenih besplatnih pregleda štitne žlezde – ovim brojkama može se opisati dvonedeljno putovanje humanog karavana „Tvoja štitna tvoj štit“ kroz celu Srbiju. Nakon Beograda, Jagodine, Kragujevca, Kraljeva, Niša, Leskovca, Valjeva i Šapca, putujuća ambulanta udruženja „Heroine“ i Mozzart fondacije privremeno se zaustavila u Novom Sadu. Sve do 8. juna besplatni pregledi štitne žlezde svakodnevno će se obavljati na platou ispred TC Promenada, između 13 i 19 časova, uz zakazivanje termina na licu mesta između 12.30 i 13 časova.

Karavan u vojvođanskoj prestonici je posetila i glumica Sofija Rajović koja svoj uticaj u javnosti često koristi da istakne značaj prevencije i brige o sopstvenom zdravlju.

„Iz ličnog iskustva znam koliko je prevencija važna i da je vreme najbolji lek. Zato bih pozvala sve Novosađane da iskoriste priliku i obave besplatan pregled štitne žlezde“, poručila je poznata glumica.

Kod gotovo polovine do sada pregledanih građana ustanovljene su neke nepravilnosti, što samo govori u prilog tome koliko je prevencija važna kako bi se poremećaji na vreme otkrili i započela adekvatna terapija.

„Možemo reći da je zabrinjavajući broj mladih žena sa promenama na štitastoj žlezdi koji u velikom procentu upućuju na Hašimoto tiroiditis, čvoriće koji moraju dalje da se ispitaju. Ovakvi preventivni pregledi su izuzetno dragoceni jer se pacijenti mogu blagovremeno uputiti na dalju dijagnostiku. Nadamo se da će ovaj karavan dati pozitivne rezultate i doprineti da imamo zdraviju populaciju – žensku pre svega, mada u poslednje vreme ni muškarci ne zaostaju po pitanju promena na štitastoj žlezdi“, istakla je dr Jelena Đokić.

Nakon Novog Sada, karavan se će se uputiti ka svojoj poslednjoj stanici – Novom Pazaru gde će se pregledi obavljati 13. i 14. juna.

Nepravilnosti u radu štitne žlezde su sve zastupljenije zbog savremenog načina života, bez obzira na godine ili pol. Zato iskoristite priliku za besplatan pregled i zašitite glavni štit svog organizma! Za tačne datume i lokacije karavana pratite društvene mreže Mozzart fondacije i udruženja „Heroine“.