Trijumf "Nepobedivih" u misiji "Ozeleni goru" na Invictusu!

Trijumf "Nepobedivih" u misiji "Ozeleni goru" na Invictusu!

Ukupan fond od 200.000 dinara usmeren je Pokretu gorana Vojvodine, za sadnju drveća na Fruškoj gori i obnovu šuma koje su uništene u olujama tokom leta

 

Snaga prirode pomera granice sopstvenih mogućnosti! Invictus Challenge by Fondacija Mozzart treći put ove sezone okupio je ljubitelje adrenalina iz cele zemlje, a više od 1.000 trkača savladalo je brojne prepreke na Fruškoj gori, na samom kraju sezone. Posle Petrovaradina i Štranda, “nepobedivi” iz Mozzarta prošli su kroz cilj u trkama na sedam ili 19 kilometara, a imali su i motivacionu eko-poruku za sve učesnike – “Ozeleni goru”!

https://www.instagram.com/reel/Cyiw_VXM_tJ/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Probijanje kroz blato, penjanje uz konopce, dizanje teškog tereta… Bile su to samo neke od prepreka sa kojima su se susretali OCR trkači, a najvažniji izazov na ovako velikim događajima je da priroda ostane netaknuta.

Zato je Fondacija Mozzart, već tradicionalno, organizovala i eko-challenge – za svaku ubačenu limenku ili flašicu donirala je po jedan evro. Ukupan fond od 200.000 dinara usmeren je Pokretu gorana Vojvodine, za sadnju drveća na Fruškoj gori i obnovu šuma koje su uništene u olujama tokom leta.

„Nepobedivi” su poznati po širenju ekološke svesti na OCR trkama. Učestvovali su u čišćenju Petrovaradinske tvrđave, Štranda, u prikupljanju čepova za udruženje „Čepom do osmeha”…

Sa saradnicima iz udruženja „Sotsko jezero” prošle godine u Vrdniku su pravili kućice za fruškogorske ptice, a na istom mestu je Mozzartov tim ponovo odneo pobedu u eko-izazovu, za koji je vladalo veliko interesovanje.

To je samo još jedan dokaz da su ljubitelji ovakvih izazova povezani sa prirodom i da brinu o svom životnom okruženju.