Invictus challenge by Mozzart prvi put održan na Kopaoniku

Invictus challenge by Mozzart prvi put održan na Kopaoniku

Ni najpopularnija planina u Srbiji nije ostala nepobediva! Dobro poznate prepreke sa oznakama Invictus challenge by Mozzart ukrasile su staze do Nebeskih stolica i Pančićevog vrha, ali nisu zaustavile entuzijaste, rekreativce i verne ljubitelje OCR trka na putu do cilja. Nakon Petrovaradinske tvrđave i novosadskog Štranda, popularna sportska manifestacija Invictus challenge by Mozzart po prvi put je održana na Kopaoniku.

https://www.instagram.com/p/CumcHh8IhK3/

Mozzartov tim „Nepobedivi“ okupio se u velikom broju na omiljenoj „sunčanoj planini“, a sunčani dan na Kopaoniku samo je doprineo sjajnoj atmosferi među trkačima i kolegama koji su došli da ih bodre. Postavljene prepreke uspešno su precrtane na mapi Nepobedivih, a planinske staze osvojene su i u noćnoj trci.

„Pre tri godine sam prvi put poželeo da na Kopaoniku organizujem OCR trku i evo tri godine kasnije želja se ostvarila zahvaljujući podršci Fondacije Mozzart. Osim takmičarskog i rekreativnog, ovo je bio pre svega jedan porodični vikend sa organizovanim animacijama za mališane“ dodao je Nedeljko Rodić iz Invictus organizacije. 

Mozzartov tim „Nepobedivi“ do sada je već pet puta zaredom dokazao da im ovaj epitet odlično pristaje uz mentalnu snagu i fizičku spremnost. Osim sportskih veština, na prethodnim Invistus challenge by Mozzart događajima demonstrirali su i ekološku osvešćenost skupljanjem otpada na Petrovaradinskoj tvrđavi, čišćenjem priobalja Dunava na Štrandu i pravljenjem kućica za ptice na Fruškoj gori. Naredna avantura zakazana je za 14. oktobar na Fruškoj gori kada će još jedna Invictus priča biti zaokružena sjajnim druženjem.