Stojićevići dobili novi dom zahvaljujući kompaniji Mozzart

Stojićevići dobili novi dom zahvaljujući kompaniji Mozzart

Porodica Stojićević iz Pećinaca dobila je novi dom! Za njihovu bolju budućnost organizovana je humanitarna utakmica u zajedničkoj akciji Koša za sreću, organizacije „Srbi za Srbe“ i kompanije Mozzart u kojoj je prikupljeno više od dva miliona dinara.

Velika akcija sređivanja doma šestočlane prodice Stojićevič započeta je krajem juna odmah nakon završene humanitarne utakmice, prvi put organizovane kao Mozzart Koš za sreću. Utakmica će ostati upamćena i po rekordnom iznosu koji je prikupljen, a kojem je u najvećoj meri doprinela donacija kompanije Mozzart od 12.000 evra.

Danas su mokri zidovi, vlaga, hladnoća, nedostatak kupatila i stari nameštaj samo ružna prošlost za Bojana (11), Milana (14), Marka (15), Kristijana (17), njihovu majku Svetlanu i deku Radovana. Radovi na izgradnji doma koje su Stojićevići davno započeli, ali su morali da ih obustave zbog loše finansijske situacije, konačno su završeni. Novi dom je u potpunosti sređen, okrečen i opremljen novim nameštajem, prozorima i vratima.

„ Naša zahvalnost se ne može opisati rečima, svakog dana iznova se radujemo domu koji smo dobili i pomoći koja je stigla na našu adresu. Moji unuci će konačno dobiti bolje uslove za život, ali i srećnije detinjstvo. Sve ružno što je bilo ostavljamo u staroj kući i samo nove uspomene unosimo u novi dom“ istakao je deka Radovan.

Za bolju budućnost Stojićevića na humanitarnoj utakmici 21. juna na Kalemegdanu borili su se košarkaši Željko Rebrača, Stefan Birčević, Ivan Punić, Nikola Mišković, Vule Adalovic, Luka Mitrović, glumci Miodrag Dragičević, Stevan Piale, Mladen Sovilj, glumica Lenka Petrović, odbojkašica Tijana Milojević, košarkašica Višnja Stefanović, reperi Nikola Jelić Mikri, Boško Ćirković Škabo i mnogi drugi.