ŠAMPIONSKI OSEĆAJ – NOVI DRESOVI ZA ČAK 200 KLUBOVA ŠIROM SRBIJE

ŠAMPIONSKI OSEĆAJ – NOVI DRESOVI ZA ČAK 200 KLUBOVA ŠIROM SRBIJE

Za koga navijaš, Zvezdu ili Partizan? Pitanje o navijačkoj opredeljenosti u Srbiji često donosi samo dva ponuđena odgovora, ali uz crveno i crno-bele pristalice postoji i čitava armija lokal patriota koji obožavaju i verno prate klub iz svog naselja, sela ili nekog drugog većeg grada.

Po zonskim ligama nastupaju klubovi sa tradicijom dužom od beogradskih večititih rivala, slave se stogodišnjice. Jedan od najstarijih srpskih derbija igra se u Paraćinu. Zvezda i Partizan postoje i u nekim manjim mestima,  a u mnogim regionima postoje klubovi sličnog naziva: Mladost, Jedinstvo, Radnički, Spartak...

Veliko rivalstvo razvija se i u najnižim košarkaškim, odbojkaškim, rukometnim ligama, a mnogi timovi se vraćaju na sportsku mapu Srbije uz podršku kompanije Mocart – u novim dresovima šire šampionski duh u svom kraju!

Više od 200 niželigaša, odnosno 6.000 sportista dobilo je opremu u sklopu čuvene društveno odgovorne akcije koja se proširila i po regionu, odnosno u dijaspori. „Novi dresovi“ svake nedelje stižu na adresu „novih šampiona“ – onih manjih, lokalnih klubova koji su prvi u svom mestu. Na terenu se često nađu dva tima sa „M“ oznakama, a od ovih fudbalskih ekipa bi mogle da se naprave i čitave zonske lige.

Od početka akcije 2016. godine, Mocart je podelio oko 10.000 kompleta opreme, a klubovi dobijaju po dve garniture dresova koje im donose uzvišen osećaj u niželigaškim borbama. Od Apatina do Leskovca, od Loznice do Bora, širom centralne Srbije… ovi dresovi su bili talični za mnoge sportske kolektive, koji su od “betona” stizali do višeg ranga takmičenja.

Кo je jednom bio na lokalnom čačanskom derbiju između Poleta iz Ljubića i Slobode, ili na okršaju SFS Borca i Jedinstva (još malo pa stogodišnjaka iz Paraćina), uverio se da i lokalni klubovi po srpskim i zonskim ligama imaju vatrene pristalice kao “večiti”.

Uz to, imaju i podršku kompanije Mocart, iz koje poručuju:

“Vidimo se i sledeće sezone!”

 

NOVI DRESOVI ZA NOVE ŠAMPIONKE

Mozzart je kompanija koja se na više polja bori za rodnu ravnopravnost, a to se jasno vidi i po ulaganjima u ženski sport, zatim akciji sa FSS “Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice”, otvaranju besplatnih školica sporta za sve koje sanjaju da budu odbojkašice, rukometašice, fudbalerke ili da igraju basket s dečacima… 

Ženski sportski kolektivi su redovni na listi donacija dresova u sklopu čuvene akcije, a oprema je stigla u ŽFК Loznica, ŽFК Vučje, ŽRК Metalac Valjevo, ŽRК Naisa, ŽOК Smederevo, ŽRК Petrovaradin, ŽFК Кarađorđe, ŽFК Radnički 1923, ŽRК Кošutnjak Čačak, Ženski odbojkaški klub Кi0230, ŽFК Plava Zvezda Кragujevac, ŽOК Carina….