OD TIRŠOVE DO KC NIŠ – VELIKA AKCIJA OPREMANJA DEČJIH KLINIKA

OD TIRŠOVE DO KC NIŠ – VELIKA AKCIJA OPREMANJA DEČJIH KLINIKA

Modernizacija neonatalnih odeljenja u bolnicama širom Srbije je od vitalnog značaja za prevremeno rođene bebe, a kompanija Mozzart u saradnji sa Ministarstvom zdravlja donirala je prošle nedelje dva inkubatora – Višegradskoj i Кliničkom centru Niš. U sklopu velike akcije opremanja klinika koje zbrinjavaju najmlađe pacijente, pomoć u vidu novčanih sredstava i potrebnih aparata stigla je u Tiršovu, kao i na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ na Novom Beogradu.

U svim ovim bolnicama svakodnevno se vode one najvažnije bitke, a inkubatori „život znače“ za novorođenčad koja su pre vremena došla na svet.

  • Želim da izrazim zahvalnost kompaniji Mozzart na dosadašnjoj saradnji i razumevanju potreba dečijih klinika. Ova značajna donacija, našim najmlađim pacijentima, prevremeno rođenim bebama, biće od izuzetne važnosti za lečenje, a u mnogim situacijama i za spasavanje života, jer mi kao najveća zdravstvena ustanova tercijarnog tipa, ka kojoj gravitira oko 2,5 miliona stanovnika, lečimo i zbrinjavamo decu iz čitavog regiona južne i jugoistočne Srbije. Zaista sam srećan i zahvalan zbog ove pomoći koja je svakako dobrodošla, jer mi kao Uprava Univerzitetskog kliničkog centra, na čijem sam čelu, već uveliko radimo na tome, da maksimalno unapredimo kvalitet pružanja zdravstvenih usluga na dečijim klinikama i ginekološko-akušerskoj klinici, kako sa novom opremom i aparaturom, tako i usavršavanjem našeg osoblja, jer su deca naša budućnost - izjavio je prof. dr Zoran Perišić, direktor UКC Niš.

U Višegradskoj godišnje imaju i do 6.000 porođaja, oko 12 odsto beba je rođeno pre vremena.

  • Imamo veliku inzentivnu negu, a inkubator  nam je bio preko potreban u svakodnevnom radu i već ga koristimo. U ovo vreme se najbolje prepoznaju se društveno odgovorne kompanije koje žele da pomognu zdravstvu Srbiji, donacijom savremenih aparata. Još jednom se zavaljujem kompaniji Mocart na izuzetnom poklonu – istakao je dr Aleksandar Stefanović, direktor GAК Višegradska.

U sklopu velike akcije opremanja dečjih klinika, kompanija Mozzart je Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ na Novom Beogradu donirala aparat za pritisak, mehanička kolica, EКG aparat, vagu za bebe... U Tiršovu je stigla led fototerapijska lampa, kao i novčana pomoć koja je prikupljena u akciji Humanitarni tiket u podne – legendarni Moka Slavnić je sjajno tipovao i usmerio dobitak od 126.700 dinara.