Od kucanja tiketa do upravljanja projektima

Od kucanja tiketa do upravljanja projektima

Dragan Tadić u Mozzartu od operatera stigao do poslovnog analitičara

 

 

Od uplatnog mesta, preko Centra za obuku do Sektora za upravljanje projektima Dragana Tadića su vodili marljivost, posvećenost i sposobnost nadređenih da njegove kvalitete prepoznaju i nagrade. U Mozzartu je počeo da radi na preporuku, bez iskustva u industriji igara na sreću, da bi za samo šest meseci postao šef uplatnog mesta. Njegov primer najbolje govori da se zaposleni u Mozzartu razvijaju uporedo sa rastom kompanije i izlaskom na svetska tržišta.

 

Posao na uplatnim mestima je zapravo jedinstvena prilika da se mladi upoznaju sa ovom granom industrije zabave i da se kroz internu obuku, mentorske programe i kontinuiranu podršku razvijaju, ostvaruju potencijale i napreduju.

 

– Iako sam posao operatera smatrao privremenim, obavljao sam ga najbolje što sam umeo. Tokom testiranja zaposlenih koje se tada sprovodilo, bio sam jedan od dva najbolja operatera u regionu. Ubrzo sam unapređen u šefa uplatnog mesta, a nedugo zatim sam dobio i ponudu da budem šef Centra za obuku u upravnoj zgradi kompanije. Podučavanje novih operatera, komunikacija sa velikim brojem ljudi na koju sam prethodno navikao na uplatnom mestu, divne kolege i mentor koji me je naučio mnogo toga, učinili su da se brzo snađem na novom poslu, priseća se Dragan, koji je isto iskustvo imao i svaki naredni put kada je menjao službu, šefa i neposredne saradnike.

Danas u kompaniji radi kao poslovni analitičar i predstavlja sponu između biznisa i IT-ja, odnosno nekoga ko poslovnu zamisao i potrebu pretvara u korisnički zahtev i prosleđuje ga programerima. Do ove pozicije stigao je zanimljivim putem, kakav priželjkuju svi koji tek počinju sa karijerom.

 

– Iz želje da se oprobam u nekoj drugoj oblasti poslovanja, prijavio sam se za interni konkurs Sektora za upravljanje projektima i prešao na poziciju referenta za administrativne poslove, što je mnogima delovalo kao korak unazad. Moj stav je bio da ću nakon njega napraviti dva unapred i to se i dogodilo, kada sam pokazao svoje poznavanje sistema i nadogradio ga učenjem osnova upravljanja projektima, šef mi je dao priliku da se oprobam kao poslovni analitičar. Uvezao sam sve što sam naučio tokom rada u kompaniji i onda i zvanično prešao na tu poziciju, objašnjava Dragan.

 

U tom procesu, kako kaže, jedna od najvažnijih stvari je ulaganje kompanije u usavršavanje zaposlenih i spremnost kolega da međusobno podele znanje.

 

– U radu sa velikim brojem različitih ljudi, prvo na uplatnom mestu, a onda i u Centru za obuku, čovek razvija brojne veštine. Uz to, interne i eksterne obuke koje sam pohađao, ali i informacije koje su sa mnom delili i nadređeni i kolege, donele su mi dodatna znanja zahvaljujući kojima sam napredovao. Kada na nekom radnom mestu, s jedne strane stalno učiš, a sa druge postoji neko ko to omogućava, prepoznaje i nagrađuje, onda nema razloga da menjaš poslodavca, odgovara Dragan na pitanje šta Mozzart odvaja od kompanija u kojima je prethodno radio.

 

DOĐI DA OSTANEŠ – prijavi se na LINKU

 

Želiš da se preseliš u Beograd, ali te brine gde ćeš stanovati i da li ćeš naći posao? Kompanija Mozzart, prva domaća kompanija koja je proglašena za Top poslodavca u Srbiji, nudi ti posao operatera i plaćen smeštaj za prva četiri meseca. Pored privatnog zdravstvenog osiguranja, dobijaš brojne obuke i mogućnost za napredovanje na druge pozicije u kompaniji, a tvoje je samo da se prijaviš nalinku ili da pošalješ CV na job@mozzartbet.com.