Od ideje za zaradu džeparca do rukovodeće pozicije u dalekoj Keniji

Od ideje za zaradu džeparca do rukovodeće pozicije u dalekoj Keniji

Bojan Korać u Mozzartu prešao put od uplatnog mesta do rada na drugom kontinentu

 

Od prvog posla, naročito onog koji započinjemo kao studenti, niko nema preterano velika očekivanja. Džeparac, druženje sa kolegama i mogućnost da se ponešto nauči po nepisanom pravilu su sve što od prvog poslodavca možete da dobijete. Ništa više od toga nije očekivao ni Bojan Korać kada se zaposlio kao šanker u jednom od Mozzartovih uplatnih mesta. Međutim, karijerni put ga je odveo čak do drugog kontinenta i to, ni manje ni više, na poziciju zamenika menadžera tržišta Kenije.

 

Kompanija Mozzart već više od dve decenije uvodi nove principe poslovanja u svim sferama, pa tako i kad je reč o tretmanu zaposlenih. Nezavisno od kvalifikacija i radnog iskustva, svi imaju jednaku šansu da uče, pokažu šta već umeju, šta bi sve tek mogli i – da napreduju. Upravo to je bio slučaj i sa Bojanom kada je, pre četiri godine, prihvatio poziciju menadžera tržišta Kenije, što mu je donelo priliku da se dodatno razvije i profesionalno i privatno.

 

„Gledajući kolege operatere u pultu, dobio sam želju da se i sam oprobam na toj poziciji i posle nekih šest meseci rada sam i prešao na poziciju junior operatera.Nisam imao prevelika očekivanja, utoliko pre što mi je to bilo prvo radno mesto, pa sam celu priču video kao sezonski posao između dve godine studija. Međutim, ubrzo sam shvatio da je Mozzart ozbiljna kompanija, sa veoma dobrom organizacionom strukturom, u kojoj se trud i rezultati nagrađuju“, priseća se svojih početaka Bojan, koji je sa pozicije operatera unapređen na mesto šefa uplatnog mesta.

 

Ubrzo potom stigao je i do mesta asistenta menadžera podregiona Kraljevo, a onda i na trenutnu poziciju zamenika menadžera tržišta Kenije.

 

Da početak ne mora da bude težak je još jedan od principa kojim se rukovode u Mozzartu. Razlika između poslova koje jedva čekate da promenite i onih na kojima vam se stalno otvaraju nova vrata leži u podršci kolega i spremnosti nadređenih da vam u svakom trenutku izađu u susret.

 

„I pre prelaska na poziciju operatera imao sam veoma dobar odnos sa svim ostalim kolegama. Oni su se potrudili da moji počeci budu laki, jer su mi davali veoma korisne savete u vezi sa odnosom prema igračima, procesa kucanja tiketa, ali i kompanijske kulture, a od nadređenih sam u svakom trenutku mogao da očekujem pomoć i savet“, kaže Bojan i ističe da je odnos sa kolegama u Mozzartu zasnovan na poštovanju i razumevanju.

 

To se ne menja čak ni u 'vanrednim' okolnostima. Sa mnom u Najrobiju je još kolega iz Srbije i za njih mogu samo da kažem – da sam ih birao bolje ne bih mogao da pronađem“, dodaje Bojan.

 

Bojanovo unapređenje na mesto zamenika menadžera u Keniji usledilo je nakon što se, iz radoznalosti i želje da uči, prijavio na interni konkurs.

 

„Među brojnim internim oglasima za posao koji se često raspisuju u Mozzartu,  pažnju mi je privukao konkurs za rad na afričkom tržištu. Želeo sam da se oprobam u nečem novom i prijavio sam se. Nadređeni na uplatnom mestu, kao i kolege iz centrale, prepoznale su moje kvalitete i pružile mi priliku da svoju karijeru nastavim u Keniji“, navodi Bojan, koji se za kratko vreme odlično snašao ne samo na novom poslu, već i na drugom kontinentu.

 

Promena radnog mesta i okruženja je uticala veoma pozitivno na mene, jer sam dobio priliku da se oprobam u dosta drugih poslova sa kojima pre nisam imao mnogo kontakta. Takođe, iskustvo upoznavanja nove kulture je veoma zanimljivo jer je umnogome različita u odnosu na Srbiju“, objašnjava Bojan.

 

MOZZART IDEALAN ZA RAZVOJ KARIJERE

 

Zbog svega toga ne čudi što bi takvo poslovno iskustvo i karijerni put Bojan poželeo svima:


Kao lider u beting industriji, koji se konstantno širi i razvija, zajedno sa ljudima u njemu, Mozzart vodi računa o svim svojim zaposlenima.  Postoji veliki prostor za napredak, kako profesionalni tako i lični. Kompanija osim na ostvarenju poslovnih ciljeva radi i na ostvarenju pojedinačnih ciljeva svojih zaposlenih. Upravo to Mozzart čini idealnim za razvoj karijere, a posao operatera je veoma dobra polazna tačka, utoliko pre što kompanija pomaže u razvijanju neophodnih veština i znanja.

 

DOĐI DA OSTANEŠ – prijavi se na LINKU

 

Želiš da se preseliš u Beograd, ali te brine gde ćeš stanovati i da li ćeš naći posao? Kompanija Mozzart, prva domaća kompanija koja je proglašena za Top poslodavca u Srbiji, nudi ti posao operatera i plaćen smeštaj za prva četiri meseca. Pored privatnog zdravstvenog osiguranja, dobijaš brojne obuke i mogućnost za napredovanje na druge pozicije u kompaniji, a tvoje je samo da se prijaviš nalinku ili da pošalješ CV na job@mozzartbet.com.