Nije teško biti zlatni sponzor zlatnoj omladini

Nije teško biti zlatni sponzor zlatnoj omladini

Manifestacija Case Study Show i ove godine je otpočela svečano, uz sjajne teme, govornike i, naravno, odličnu organizaciju, a kompanija Mozzart je bila učesnik na panel diskusiji „Sustain to Obtain” o  društveno odgovornom i održivom poslovanju.

Društveno odgovorno poslovanje postaje sve značajni faktor atraktivnosti poslodavca, a da su sport i humanost savršeni timski igrači u Mozzartu pokazujemo već godinama. CSR aktivnosti se kontinuirano usmeravaju ka svim oblastima – sportu, zdravstvu, kulturi, talentima i obrazovanju, rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena. Kolega Marko Nikolovski, menadžer korporativnih komunikacija, započeo je svoje izlaganje činjenicom da se mi u ovoj oblasti ne trudimo da pričamo priče i da ne nastupamo sa nekom pripremljenom agendom, već želimo da prikažemo konkretne akcije, ozarena lica i srećne momente do kojih su one dovele. Da podstaknemo pojedince da brinu o svojoj prirodi i društvu i da se trudimo da stignemo svuda gde je pomoć potrebna. Dotakao se i podrške mladim talentima u sportu, umetnosti i obrazovanju, a gledajući i slušajući studente na samom događaju, veruje da ne treba da se brinemo za budućnost sa takvim mladim ljudima.

Istakao je da smo ponosni na svaki teren, besplatnu školicu sporta, humanitarnu donaciju i podršku kako rodnoj ravnopravnosti, tako i borbi protiv nasilja nad ženama, a posebno kada uspemo da ostvarimo projekte poput otvaranja bunara u Keniji i omogućavanja čiste i bezbedne vode za lokalno stanovništvo.

Nakon panel diskusije kao posebnu zanimljivost bismo istakli što je na upoznavanju, odnosno druženju sa kompanijama sponzorima, Mozzartovom štandu prvi prišao tim znatiželjnih i ambicioznih mladih ljudi koji je na kraju i osmislio pobedničko rešenje Business Casea i, pored brojnih nagrada, osvojio i praksu u našoj kompaniji. Veliki broj studenata, njih čak preko 170, izrazio je želju da se upozna sa našim HR timom i obavi kratke intervjue, a moramo da se pohvalimo da se sličan broj prijavio i za rešavanje naših studija slučaja. Kroz vrlo prijatne razgovore sa studentima upoznali smo se sa njihovim planovima i razmišljanjima o karijernim počecima. Preporuke za razvoj karijere u kompaniji Mozzart su mnogi već čuli, tako da smo mi bili tu samo da ih ohrabrimo da se prijavljuju kada vide otvorene juniorske i pozicije za praksu. Moramo da priznamo da je i nama značilo da čujemo njihove perspektive, interesovanja i da u tom smeru nastavimo da gradimo poziciju poželjnog poslodavca.

Kolege iz marketinga su prenele svoje oduševljenje dosta kvalitetnim razumevanjem teme Case Rooma, izuzetno interesantnim rešenjima, kao i sa par prilično korisnih i primenljivih ideja svih timova. Što se tiče Business Casea, kolege iz Direkcije poslovnih procesa su i ove godine pohvalile kreativnost, inovativnost i raznolikost rešenja mladih talenata. Razlog zašto se pobednički tim izdvojio od ostalih je dobra pripremljenost za Business Case, odlična prezentacija, kao i potpun odgovor na postavljeni zadatak uz primenljivo i realno rešenje o unapređenju ponude za igrače.

Nastavljamo dugogodišnju saradnju i podršku, a da želimo da negujemo tu tradiciju možda najbolje oslikavaju pobednici studija slučaja i njihovi karijerni počeci u Mozzartu. Njihove priče su motivacija koja se prenosi i jača iz godine u godinu i zato smo i želeli da oni budu ti koji će uručiti nagrade i proglasiti pobednike i hvala i im za ovu lepu energiju, druženje, kreativne ideje i razmenu stavova.

Imali bismo još mnogo toga da pohvalimo, pomenemo, ali za kraj želimo da istaknemo da ćemo nastaviti sa podsticanjem mladih da proširuju svoja znanja i veštine i neguju svoje talente i kreativnost. 

Vidimo se dogodine, sa još većim osmehom, entuzijazmom i novim pobedničkim idejama!