Na Mozzartovom humanitarnom turniru sakupljen preostali novac potreban za lečenje Ognjena Kapate

Na Mozzartovom humanitarnom turniru sakupljen preostali novac potreban za lečenje Ognjena Kapate

Gotovo tri miliona dinara vredeli su koševi na humanitarnom basket turniru koji je kompanija Mozzart organizovala kako bi se prikupio preostali novac potreban za lečenje Ognjena Kapate. Zahvaljujući i Mozzartu koji je za učešće svake ekipe Ogijevih vršnjaka donirao  po 5.000 dinara, a za svaki postignuti koš na turniru po 1.000 dinara prikupljen je iznos koji je, prema rečima Ognjenove mame Radmile, nedostajao za početak lečenja u Italiji.

Ideja za realizaciju turnira potekla je od Ogijevih drugara koji su prvi turnir organizovali u svom kraju kako bi prikupili što više novca. Podršku su dali i Mozzartovom turniru na kojem su, podeljeni u različite ekipe, svim srcem igrali za zajednički cilj.

„Ogi je naš drug i želeli smo da mu pomognemo. Prvo smo se skupili u našem kraju a kada je poziv stigao od Mozzarta mnogo smo se obradovali i ceo dan igrali za Ogijevu pobedu. Nadamo se i verujemo da će nam se naš drug uskoro pridružiti na terenu“ rekao je Vukan, Ogijev najbolji drug.

Osim Ogijevih vršnjaka, na turniru su učestvovali i profesionalni basketaši koji su se osim za titulu prvenstveno borili za uvećanje fonda namenjenog za Ognjenovo lečenje. Sa tribina bodrila ih je brojna publika u majicama sa znakom „Koš za Ogija” za koje su na ulazu izdvajali dobrovoljni prilog. Podrška je stigla i od poznatih ličnosti koje su zdušno navijale iz prvih redova, a oni koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju poslali su Ogiju video poruke, poput Vase Micića, Vladimira Lučića, Viktora Savića, Aleksandra Radojičića, Neleta Karajlića, Aleksandra Kataija…

“Društveno odgovorni rad koji kompanija Mozzart sprovodi godinama je za svaku pohvalu a ovaj turnir je još samo jedna potvrda da su lideri u humanosti. Drago mi je što sam bio deo ove organizacije i sjajne atmosfere a ujedno svi zajedno nastavljamo da navijamo za Ogija i njegovu pobedu” rekao je Nenad Peruničić, proslavljeni rukometaš.