MOZZART TOKOM CELE GODINE POMAGAO ZDRAVSTVENIM RADNICIMA

MOZZART TOKOM CELE GODINE POMAGAO ZDRAVSTVENIM RADNICIMA

Iz nedelje u nedelju, zdravstvenim ustanovama širom zemlje donirana finansijska ili pomoć u vidu medicinske i tehničke opreme. I poslednjeg dana 2020. stigla donacija - novoj kovid-bolnici u Batajnici.

Podrška zdravstvenim radnicima je bila potrebnija nego ikad ove godine, a kompanija Mozzart je akcenat u društveno-odgovornom radu prethodnih meseci stavila na podršku herojima zemlje u borbi protiv korona virusa. Iz nedelje u nedelju su stizale donacije u bolnice širom Srbije, a čak i poslednjeg dana 2020. je dostavljena oprema – 500 članova medicinskog osoblja kovid-bolnice u Batajnici dobilo je klompe.

  • Hvala kompaniji Mozzart na kontinuiranoj podršci i što na svaku našu potrebu odreaguje u najkraćem mogućem roku. Mi se trudimo da budemo tu za sve pacijente 24 sata, sedam dana u nedelji, a ovakvi gestovi nam pokazuju da imamo na koga da se oslonimo – istakla je Biljana Jokić, koordinatorka medicinskih sestara.

Prethodno je ceo bolnički tim u KBC Dragiše Mišović dobio uniforme, a kovid-bolnici u Pančevu dostavljeni su manometri. Finansijska pomoć, ili pomoć u vidu medicinske, zaštitne ili tehničke opreme tokom godine je uručena opštim bolnicama u: Kikindi, Užicu, Subotici, Čačku, Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Ćupriji,  zatim bolnici Studenica u Kraljevu, KC Niš, Klinici za tropske i infektivne bolesti KC Srbija,  Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, VMA, KC Kragujevac, ZC Vranje, KBC Zvezdara, KBC Zemun, Ortopediji na Banjici, privremenoj kovid bolnici u Čairu...Paketi vode uručeni su privremenoj biolnici u Areni.

Bolnicama su donirani najsavremeniji kreveti za intenzivnu negu, EKG aparati, zaštitna oprema, medicinski aspiratori, protokomeri, centrifuge za laboratoriju koje analize neophodne u borbi protiv kovida izrađuju brže i jednostavnije, zatim posteljine, mantili za lekare, ali i finansijska sredstva....

Čak 75 tona voća je podeljeno kroz vitaminske pakete lekarima, a akciju su podržale mnoge poznate ličnosti i sportisti.

  • Od početka epidemije trudili smo se da u najkraćem roku dostavimo ono što je bolničkom osoblju najpotrebnije. Odmah smo donirali 200.000 evra za nabavku respiratora, a tokom cele godine smo imali akcije širom zemlje za pomoć zdravstvenim radnicima, koji iznose veliki teret u borbi protiv korona virusa. Beograd je i dalje jedno od najvećih žarišta, pa je akcenat u finišu godine bio na pomoć kovid-bolnicama u glavnom gradu – naglasio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart.