Košarkaši Partizana i Fondacija Mozzart podelili paketiće u domu "Drinka Pavlović"

Košarkaši Partizana i Fondacija Mozzart podelili paketiće u domu "Drinka Pavlović"

Tristan Vukčević i Balša Koprivica sa predstavnicima Fondacije obradovali mališane

 

Više od dve decenije košarkaši Patrizana posećuju Dom “Drinka Pavlović”, a i ove godine Fondacija Mozzart je asistirala crno-belim igračima u ulozi Deda Mraza. Novogodišnju tradiciju nastavili su Tristan Vukčević i Balša Koprivica, koji su obradovali mališane paketićima i ulepšali im doček velikog praznika.

Fondacija Mozzart već nekoliko nedelja širi praznični duh kroz razne donacije i poklone za najmlađe, a uoči srpske Nove godine slatke pakete uručila je zajedno sa prvotimcima Partizana. Jutro posle velikog preokreta i pobede nad Makabijem, Tristan i Balša družili su se sa štićenicima doma koji zbrinjava decu bez roditeljskog staranja, odnosno decu i mlade sa smetnjama u razvoju. “Kako ste vi toliko porasli”, pitali su mališani kada su ugledali dva dvometraša, a Vukčević i Koprivica su kroz osmeh odgovarali da su pili dosta mleka i da su mnogo spavali.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo nastavili tradiciju i opet izmamili osmehe mališanima u ovom domu. Partizan već 24 godine radi ovu akciju, a hvala Fondaciji Mozzart što je i ove godine donirala paketiće i obradovala decu”, naglasio je Balša Koprivica.

Pokloni su stigli i za štićenike doma “Jovan Jovanović Zmaj”, a Hristina Kadijević, direktorka Doma “Drinka Pavlović”, naglasila je da su ovakvi dani neprocenjivi za mališane.

“Nemaju mnogo prilika da se sretnu sa poznatnim ličnostima i ovo je nešto što će pamtiti ceo život. Hvala Fondaciji Mozzart što se poslednjih godina na inicijativu KK Partizan pridružila ovoj akciji, koja nije jedina. Više puta su nam pružili veliku pomoć, na čemu smo veoma zahvalni”.

Predstavnica Fondacije Mozzart Jelena Zrznević zahvalila se crno-belima što su uvek spremni da podrže ovakve humane misije.

Jedna od najvećih zajedničkih akcija organizovana je uoči svetskog dana prevremeno rođenih beba, sa Udruženjem “Mali div”. Crno-beli su na meču ABA lige protiv Igokee nastupili u specijalnim crno-ljubičastim dresovima, a Fondacija Mozzart je za svaki skok i poen donirala sredstva za kupovinu inkubatora u KC Niš. Na kraju je izdvojeno 1.520.000 dinara.

Akcija sa glumcima i Ministarstvom za brigu o porodici

U saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, Fondacija Mozzart obezbedila je i paketiće za decu sa retkim bolestima. Novogodišnji karavan stigao je i na adresu Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, koji su predstavnici Fondacije Mozzart posetili sa glumcem Nenadom Okanovićem.

Osim paketića, podeljeno je i 300 karata za predstavu „Tajanstveni Deda Mraz“ institucijama koje se bave socijalnom zaštitom dece, među kojima su: Prihvatilište za decu Beograda, Udruženje roditelja dece obolele od malignih i drugih bolesti „Zvončica“, Centar za socijalnu integraciju dece i mladih „Zvezda“….

Fondacija Mozzart podržala je i humanitarnu akciju ekipe filma “Čuvari formule”, koji su posetili Dom za decu bez roditeljskog staranja “Moše Pijade”. Reditelj Dragan Bjeogrlić, kao i glimci Alisa Radaković i Jovan Jovanović podelili su novogodišnje paketiće štićenicima, a pokloni su dostavljeni i deci u drugim domovima na teritoriji Beograda, Niša i Novog Sada.