Katai otvorio mini-pič teren u rodnom mestu!

Katai otvorio mini-pič teren u rodnom mestu!

Hvala Fondaciji Mozzart, ova akcija me je vratila u vreme kada sam ja počinjao da igram. Deco, sledite svoje snove

 

I mali tereni mogu budu veliki kao “Marakana”! Dovoljno je samo malo magije – one u nogama Aleksandra Kataija, ali i one koja je pokrenuta kroz akciju “Fudbal je više od igre”. Fondacija Mozzart je za samo nekoliko dana izgradila potpuno nov mini-pič teren u njegovom rodnom mestu. a Magiko je na svečanom otvaranju digao ceo  Srbobran na noge!

Selektor Dragan Stojković Piksi izveo je početni udarac u ovoj akciji, otvorio je prvo moderno fudbalsko igralište u Nišu, a poruka “mali tereni rađaju velike šampione” nastavila je da se širi u Vojvodini. Lepa varošica  bogatija je za teren sa najsavremenijom travom, na kome će neki novi klinci od sada moći da uživaju u svoj lepoti fudbala.

Hvala Fondaciji Mozzart i Opštini Srbobran, ovo je sjajna akcija i vratila me je u vreme kada sam ja počinjao da igram. Poručio bih svoj deci da se bave sportom i da što više vremena provode napolju, a ne za kompjuterom. Sledite svoje snove i nikad ne odustajte”, poručio ne Katai.

Proslavljeni fudbaler Crvene zvezde prve korake pravio je upravo u ovim sokacima, a već tada je bilo jasno da će se za njegovu magiju čuti mnogo dalje od Srbobrana, sve do Amerike. Jednim potezom ume da ostavi bez daha, ali i da izmami ovacije koje na „Marakani“ odjekuju godinama...

Ipak, nijedan huk sa tribina ne može da se poredi sa euorijom koja nastaje kada se sportista vrati u svoj rodni kraj. Katai je prošao je sve selekcije FK Vojvodina, a suđeno mu je bilo da iznova oblači crveno-belo. U tim bojama se pretvara u mađioničara sa loptom i upravo ti tonovi su obojili svečanost u parku kod Rekavice.

Zastave, dresovi, šalovi Crvene zvezde... Bilo je potrebno mnogo magije da se potpiše toliko autograma i da svi mališani dobiju fotografiju. Žurio je Katai na trening, u utorak ga očekuje finale Kupa i imaće priliku da uzme još jedan pehar sa crveno-belima. A baš uoči meča protiv Vojvodine, dobio je jedan od najvećih trofeja u karijeri – teren u rodnom mestu.

Humanitarni meč pionira

Novi teren u Srbobranu prvi su isprobali pioniri FK Srbobran, a Fondacija Mozzart je nagrađivala svaki gol i dobar potez mladih nada na ovom humanitarnom meču. Na kraju je izdvojila 300.000 dinara, a sredstva će biti usmerena Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Biser“ iz Srbobrana.

 

Sledi spektakl

 

Fondacija Mozzart je prošle godine završila projekat obnove sto košarkaških terena širom zemlje, ali nastavlja ulaganja u sportsku infrastrukturu. U narednom periodu akcenat će biti na mini pič terenima, a u planu je izgradnja velikog broja fudbalskih igrališta sa najsavremenijom travom širom Srbije.  Pratite društvene mreže Fondacija Mozzart za informacije o sledećim terenima, a vrlo brzo vas očekuje pravi spektakl!