Aleksandar Katai otvara mini-pič teren u Srbobranu!

Aleksandar Katai otvara mini-pič teren u Srbobranu!

Mali tereni rađaju velike šampione, poručuje as Crvene zvezde pred spektakl u rodnom gradu, 18. maja u 13 časova

 

Sa magijom u nogama obišao je fudbalski svet, a prve korake pravio je u rodnom Srbobranu. Baš u ovom mestu nastavlja se nova akcija Fondacije Mozzart Fudbal je više od igre“, a drugi mini-pič teren otvoriće proslavljeni vezista Aleksandar Katai. Spektakl je zakazan za subotu, 18. maj od 13 časova!

„El magico“ je prethodnih nedelja predvodio Crvenu zvezdu do još jedne titule prvaka Srbije, a imaće priliku da osvoji duplu krunu. Baš uoči finala kupa protiv Vojvodine, as crveno-belih imaće emotivan susret sa svojim sugrađanima i mališanima koji će dobiti novo, moderno fudbalsko igralište!

Ovakvi projekti su veoma značajni, jer omogućavaju klincima da što više vremena provedu napolju, u igri, da se bave sportom. Sećam se koliko sam kao mali bio uzbuđen pred svaki izlazak na teren, a nismo imali ovako dobre uslove. Veoma sam srećan što se akcija Fondacije Mozzart nastavlja baš u Srbobranu i pozivam sve da dođu na druženje. Mali tereni zaista rađaju velike šampione“, rekao je Katai.

Istu poruku poslao je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi sa otvaranja prvog mini-pič terena u Nišu. Fondacija Mozzart je prošle godine završila projekat obnove sto košarkaških terena širom zemlje, ali nastavlja ulaganja u sportsku infrastrukturu. U narednom periodu akcenat će biti na mini pič terenima, a u planu je izgradnja velikog broja fudbalskih igrališta sa najsavremenijom travom širom Srbije. 

Cilj ove akcije je da se klincima omoguće još bolji uslovi za bavljenje ovim sportom, uz asistenciju najvećih imena iz sveta fudbala sa ovih prostora.