I tokom krize Mozzart otvara nova radna mesta

I tokom krize Mozzart otvara nova radna mesta

Promet na početku epidemije korona virusa pao je za 95 odsto, ali i u periodu najveće neizvesnosti, jedno je sigurno – zaposleni u kompaniji Mozzart ne moraju da brinu za posao. Regionalni lider u oblasti igara na sreću sačuvao je sva radna mesta na nivou 8 tržišta, oko 5.000, a uz to je čak nastavio još većim intenzitetom da otvara nove pozicije. Samo u 2020. zaposleno je više od 430 ljudi!

Godinu obeleženu teškim uslovima za poslovanje, koji su usporili zapošljavanje na svetskom nivou, završavamo ponosni na svoje rezultate. Kao kompanija koja je društveno odgovorna prvenstveno prema svojim zaposlenima, ove godine smo zaposlili najveći broj ljudi u poslednjih pet godina, ne samo popunjavajući upražnjena radna mesta zaposlenih koje su na trudničkom i porodiljskom bolovanju, već i novootvorene pozicije na kojima smo povećali broj izvršilaca – ističe Marija Božović, direktor sektora ljudskih resursa u Kompaniji Mozzart.

Uprkos novonastaloj situaciji i izazovima u pogledu radnog vremena uplatnih mesta, u Beogradu je ove godine zaposleno 25 odsto više kandida sa tržišta rada u odnosu na prethodnu godinu, a naredne će u ovoj kompaniji težiti da taj broj bude još veći.

U samoj centrali, broj novozaposlenih u 2020. iznosi 117, što je za 17 više u odnosu na 2019. godinu. Tokom godine su uvođeni procesi koji su doprineli realizaciji poslovne strategije, samim tim otvoreno je dosta novih radnih mesta, u skladu sa trendovima svetskih razmera na tržištu rada.

  • Mogućnost napredovanja, inače jednu od najizraženijih karakteristika Mozzarta, tokom 2020. godine iskoristilo je duplo više zaposlenih nego prošle godine, u šta ubrajam i one koji su dobili priliku da se okušaju u razvoju internacionalne karijere – zaključuje Marija Božović.