Goran Vučetić iz Mozzarta održao predavanje menadžerima SAM-a

Goran Vučetić iz Mozzarta održao predavanje menadžerima SAM-a

Ne možemo da upravljamo vremenom, ali možemo da upravljamo sobom u vremenu koje nam je dato – glavna je poruka predavanja „Upravljenje ciljevima i organizacija vremena“ Gorana Vučetića, direktora Direkcije poslovnih procesa kompanije Mozzart, na radnom doručku Srpske asocijacije menadzera. Upravljanje vremenom je, u stvari, paradoks koji ne postoji. Vreme u kojem živimo je prepuno iskušenja i mamaca kako bismo utrošili jedini nepovratni resurs koji posedujemo – naše vreme.

Ali, dobra vest je da i najslabija osoba na svetu ima snage za izbore koji joj se svakodnevno nameću, istakao je Goran Vučetić pred više desetina predstavnika najuspešnijih kompanija koje posluju u Srbiji. Vučetić je sa menadžerima SAM-a podelio tehnike kako da upravljamo vremenom, ali i kako da prepoznamo „kradljivce vremena“ i postanemo gospodari a  ne sluge savremene tehnologije.

„Moramo da budemo svesni sebe i izazova sa kojima se suočavamo kako bismo mogli da funkcionišemo. Ne možemo upravljati sobom u vremenu ukoliko nemamo postavljene ciljeve, koji opet treba da budu povezani sa životnom misijom. Moramo da znamo šta želimo i da imamo bazične putokaze kako bismo znali da li smo na dobrom putu” rekao je Goran.

Životna misija je nešto što dajemo svetu, svi smo za nešto predodređeni a samo mi možemo prepoznati šta je to. Svako od nas ima nešto što svetu i okolini treba da da kao dodatnu vrednost, pozitivan osećaj i nešto što samo mi možemo da uradimo. Goran je sve prisutne podsetio da treba da živimo u skladu sa čuvenom maksimom Carpe diem – ugrabi dan.

Inače, uspešno i veoma posećeno predavanje na temu „Upravljanje konfliktima“ Goran Vučetić održao je krajem prošle godine u Srpskoj asocijaciji menadžera kada je istakao da upravljanje konfliktima nije samo sanacija problema već pre svega preventiva.