Fondacija Mozzart podržala "Zlatibor kup"

Fondacija Mozzart podržala "Zlatibor kup"

Učestvovale su i renomirane ekipe iz samog vrha evropskog fudbala, poput Espanjola, Udinezea, Sportinga

 

Tri takmičarska dana, 220 ekipa, više od 3.000 dece! Ovogodišnji Međunarodni fudbalski turnir „Zlatibor kup“ okupio je decu uzrasta od sedam do 14 godina iz čak 15 zemalja, a nadmetanje mladih nada održano je uz podršku Fondacije Mozzart. Na zlatnoj planini okupile su se ekipe iz Španije, Italije, Rusije, Portugala, sa Malte, kao i iz regiona, ali i daleke Kine.

„Utisci su fenomenalni, deca su zaista uživala tokom takmičenja, ali i u velikom broju aktivnosti van terena. Učestvovale su i renomirane ekipe iz samog vrha evropskog fudbala, poput Espanjola, Udinezea, Sportinga... Mnogo nam je značila podrška kompanije Mozzart, koja je ujedno za svaki gol na turniru izdvajala sredstva u humanitarne svrhe“, naglasio je Nikola Novaković, direktor „Zlatibor kupa“.

Aplauz i glasna podrška Fondacije Mozzart prošlog leta stigla je na adrese lokalnih terena širom naše zemlje na kojima su organizovani brojni letnji turniri. Fudbal, basket, odbojka na pesku, košarka i futsal igrali su se od severa do juga Srbije, sportski tereni su oživeli, a tribine bile ispunjene do poslednjeg mesta.

Svaki postignuti poen brojnih ekipa koje su učestvovale na turnirima u Beogradu, Bujanovcu, Kragujevcu, Zaječaru i Vrnjačkoj Banji publika je nagradila gromoglasnim aplauzom. Humanitarni turnir u odbojci na pesku razdrmao je sve prijavljene studente koji su se borili za svaki poen, beležili su se koševi na tradicionalnom turniru „Dođi na basket“ u Zaječaru, a golovi nisu izostali ni na turniru „Male pčelice“ u Kragujevcu, kao ni na memorijalnim turnirima u malom fudbalu u Beogradu i Bujanovcu. Podrška Fondacije Mozzart stići će i na terene u Vrbasu i Kruševcu gde će biti održani turniri 3×3. Brojni mališani su prošlog leta košarkaške veštine besplatno učili na kampu Akademije Rebrača i Profesora Aleksandar Nikolić na Zlatiboru.