Fondacija Mozzart nastavlja akciju pomoći zdravstvu

Fondacija Mozzart nastavlja akciju pomoći zdravstvu

Poslednja u nizu donacija uručena Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju

 

Na adrese zdravstvenih ustanova, od severa do juga naše zemlje, stigla je brojna medicinska oprema kako bi lekari neometano zbrinjavali pacijente. Inkubatori, sanitetsko vozilo, sistem za transplantaciju kože, ginekološka stolica, računarska oprema, EKG i ultrazvučni aparati samo su deo donacija koje Fondacija Mozzart od početka godine upućuje različitim ustanovama okviru velike akcije pomoći zdravstvenom sistemu Srbije.

Poslednje u nizu donacija stigle su na adrese Doma zdravlja u Mladenovcu, Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu, gde se leče mališani iz cele Srbije.

„Ono što mi ovde radimo ne radi se ni u jednoj ustanovi u našoj zemlji. Imamo ceo tim koji radi sa pacijentima od specijaliste, fizijatra, neurologa, pedijatra. Nama nije bitna vrednost donacije, jer nam je svaka pomoć značajna – od jedne stolice za kupanje dece sa cerebralnom paralizom koja će sestrama olakšati posao, do sređivanja senzorne sobe. Donacije Fondacije Mozzart su nam uvek značajne u opremanju naše ustanove“, istakla je dr Danijela Baščarević, direktorka Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

Podrška zdravstvenim ustanovama širom zemlje

Vodeći računa da nijedan region naše zemlje ne bude zapostavljen, Fondacija Mozzart pomoć šalje tamo gde je najpotrebnija. Univerzitetski klinički centar u Nišu dobio je stolicu za izvođenje stereotaksične biopsije, a u Onkološkom dispanzeru u Čačku koristi se ginekološka stolica poslednje generacije, umesto prethodne, stare više od pola veka. Dom zdravlja Savski venac dobio je savremeni ultrazvučni aparat za snimanje kukova kod beba, a oprema za brigu o novim životima stigla je i Odeljenju neonatologije Opšte bolnice u Subotici.

Mališani sa teškim opekotinama na Institutu za majku i dete leče se mnogo efikasnije zahvaljujući revolucionarnom sistemu za transplantaciju kože, kakav do sada nije postojao u našoj zemlji. Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu opremljen je računarima, a Studentska poliklinika u Beogradu bogatija je za novi EKG uređaj. Prevremeno rođene bebe u Paraćinu i Prokuplju zbrinjavaju se u najsavremenijim inkubatorima, a isti takav uređaj stigao je i u jedino seosko porodilište u Evropi koje se nalazi u Pasjanu nadomak Gnjilana.