Fondacija Mozzart donirala 1.330.000 dinara domu "Hristina Markišić" iz Aleksinca

Fondacija Mozzart donirala 1.330.000 dinara domu "Hristina Markišić" iz Aleksinca

Direktorka ove ustanove Jasmina Nikolić prisustvovala je finalu između „večitih rivala“, a po završetku meča joj je uručen ček sa tačnim iznosom donacije

 

Tresle su se mrežice u „Čairu“ tokom četiri dana borbe za „Žućkovu levicu“, a Fondacija Mozzart je za svaki poen donirala 1.000 dinara. Crvena zvezda je podigla prestižni trofej, ali su svi učesnici Mozzart Kupa Koraća, kao i građani Niša, odneli pobedu u okviru velike humanitarne akcije „Svaki poen vredi više“. Postignuto je ukupno 1.330 poena, a fond od 1.330.000 dinara usmeren je Domu za decu i mlade „Hristina Markišić“ iz Aleksinca.

Direktorka ove ustanove Jasmina Nikolić prisustvovala je finalu između „večitih rivala“, a po završetku meča joj je uručen ček sa tačnim iznosom donacije. Veliki doprinos od 237.000 dinara dale su i Nišlije, koje su učestvovale u humanitarnom šutiranju na koš na Trgu kralja Milana.

Ovo je zaista bila divna akcija u organizaciji Fondacije Mozzart. Neizmerno nam je drago što postoje ljudi koji imaju dobru volju i znaju da prepoznaju potrebe dece sa smetnjama u razvoju, pored nas koji o njima brinemo 24 sata. Veliko hvala u ime zaposlenih i sve dece iz ove ustanove“, naglasila je Jasmina Nikolić.

Tradicionalni slogan „Svaki poen vredi više“ letos je dao krila „orlovima“ na putu do svetskog srebra, a sada su košarkaši Partizana, Crvene zvezde, Mege, čačanskog Borca, FMP-a, Vojvodine, Čačka 94 i Hercegovca iz Gajdobre bili ujedinjeni u ovoj misiji.

Tokom Mundobasketa je na isti način prikupljeno skoro dva miliona dinara za razvoj školskog sporta, a srpski reprezentativci Aleksa Avramović, Dejan Davidovac i Boriša Simanić uručili su donacije osnovnim školama koje su pohađali – u Čačku, Zrenjaninu i Bratuncu.

Podsetimo, u godini kada je KSS obeležavao sto godina košarke u Srbiji, Fondacija Mozzart završila je akciju „Sto terena za jednu igru“ i dobila od Saveza priznanje za popularizaciju i razvoj igre pod obručima na ovim prostorima

Inkubator stigao u klinički centar Niš

Osim u Aleksinac, tokom Mozzart kupa Radivoja Koraća velika donacija stigla je i u Niš. U pitanju je zajednička akcija KK Partizan, Udruženja “Mali div” i Fondacije Mozzart iz “ljubičastog novembra”. Crno-beli su uoči svetskog dana prevremeno rođenih beba, u specijalnim crno-ljubičastim dresovima igrali za najmlađe borce sa juga zemlje. Na ovom posebnom susretu u „Areni”, Fondacija Mozzart je nagrađivala svaki poen i skok košarkaša Partizana.

U ukupnom skoru prikupljeno je 1.520.000 dinara za nabavku inkubatora koji je baš tokom nacionalnog kupa stigao na adresu Univerzitetskog kliničkog centra Niš, a uručenju je prisustvovao centar Partizana Bruno Kaboklo: