Svaki poen u borbi za "Žućkovu levicu" vredi više!

Svaki poen u borbi za "Žućkovu levicu" vredi više!

Niš će i ove zime biti prestonica srpske košarke, a osam timova imaće dodatni motiv u borbi za „Žućkovu levicu“. Mozzart Kup Radivoja Koraća održava se od 14. do 17. februara u hali „Čair“, a Fondacija Mozzart sprema još jednu akciju u okviru koje će brojati svaki pogodak, a potom donirati novac u humanitarne svrhe! Svaki poen ovoga puta vredi 1.000 dinara.

Tradicionalni slogan „Svaki poen vredi više“ letos je dao krila „orlovima“ na putu do svetskog srebra, a sada će košarkaši Partizana, Crvene zvezde, Mege, čačanskog Borca, FMP-a, Vojvodine, Čačka 94 i Hercegovca iz Gajdobre biti ujedinjeni u humanoj misiji.

Tokom Mundobasketa je na isti način prikupljeno skoro dva miliona dinara za razvoj školskog sporta. Sada će i najbolji srpski timovi koji nastupaju u ABA ligi, zatim Vojvodina kao lider Košarkaške lige Srbije, odnosno Čačak 94 i Hercegovac kao finalisti drugostepenog Kupa Srbije, imati poseban zadatak tokom Mozzart Kupa Koraća.

Što se više mrežice budu tresle u prepunom „Čairu“, to će i veći biti iznos koji Fodacija Mozzart donira u humanitarne svrhe.

Akcija „Svaki poen vredi više“ imala je velikog odjeka tokom planetarnog šampionata u Manili, a srpski reprezentativci Aleksa Avramović, Dejan Davidovac i Boriša Simanić uručili su donacije osnovnim školama koje su pohađali – u Čačku, Zrenjaninu i Bratuncu.

Podsetimo, u godini kada je KSS obeležavao sto godina košarke u Srbiji, Fondacija Mozzart završila je akciju „Sto terena za jednu igru“ i dobila priznanje od Saveza za popularizaciju i razvoj igre pod obručima na ovim prostorima.