DVOKORAK KA SNOVIMA – JOVIĆ I REBRAČA BIRALI DRIM-TIM NA OTVORENOM ČASU KOŠARKE!

DVOKORAK KA SNOVIMA – JOVIĆ I REBRAČA BIRALI DRIM-TIM NA OTVORENOM ČASU KOŠARKE!

Jović: Hvala Mozzartu na svim idejama, nadamo se da će se baš na ovom terenu izroditi neki novi biser. Rebrača: Svi klinci treba da sanjaju najveće snove

Dvokorak ka ostvarenju snova, uz asistenciju proslavljenih asova naše košarke! Stefan Jović i Željko Rebrača izmamili su ovacije na otvorenom času pod obručima niškog SC „Šivara“, a na desetine dece biće odabrano za Mozzartovu besplatnu školu košarke koja se realizuje u saradnji sa KK Marinos. Dečaci i devojčice koji sanjaju da krenu stopama slavnog Nišlije i čuvenog „Bananamena“ dobilo je priliku da trenira pred idolima, a najbolji će šest meseci pohađati školicu bez ikakve novčane nadoknade.

Igra je počela u Beogradu, na otvorenom času fudbala sa asom Crvene zvezde Aleksandrom Kataijem, a nastavljena je u Nišu. Pored besplatnih škola fudbala i košarke, u sklopu velikog Mozzartovog projekta deca će moći da se pokažu i na rukometnom terenu u Aranđelovcu (25. april sa Ratkom Nikolićem), odnosno na odbojkaškom (Novi Beograd, 8. maj, Vesna Čitaković).

-U svakom gradu bi trebalo da postoje ovakve škole, jer mnogo porodica ne može da priušti treninge deci. Ovo je i sjajan način da ih motivišemo da se bave sportom. Videli smo mnogo talentovanih devojčica i dečaka i nadam se da će se baš na ovom terenu izroditi neki novi biser. Hvala Mozzartu na svim idejama, a Marinosima na uslovima koje su omogućili deci – istakao je Stefan Jović, uz poruku deci da budu istrajni: – Najvažnije je da razviju ljubav prema košarci, da daju sto odsto i da veruju. Biće mnogo uspona i padova, ja sam se često pitao da li da odustanem, ali uvek je košarka bila iznad svih problema. Imao sam veliku podršku porodice i to je savet i za roditelje, da budu uvek uz svoje klince i da ih podrže.

Željko Rebrača, jedan od najboljih centara sveta tokom devedesetih i osvajač medalja na najvećim takmičenjima, prvi put je uzeo loptu sa 14 godina, što je dokaz da za sport nikada nije kasno.

-Svi ovi klinci na prvom mestu treba da postani dobri ljudi, a onda mogu da uspeju bilo gde. Sport zbližava ljude, uči te onim osnovnim principima života, a da li će neko na kraju biti i vrhunski sportista, nije toliko važno. Bitno je samo da postoje ovakvi projekti, da motivišemo decu. U moje vreme je sve bilo drugačije, menjao sam šinobuse i autobuse da bih došao na trening, ali mi ništa nije bilo teško. Imali smo energije, sve je bila igra. A ono što se posle dogodilo je samo posledica svega toga. Zato svako treba da sanja najveće snove, a ako su posvećeni i vole ono što rade, mogu i da ih ostvare – naglasio je Rebrača.

Mališani će imati priliku da treniraju dva puta nedeljno, a školica se organizuje u saradnji sa KK Marinos. 

-Sa decom će raditi iskusni treneri košarke. Imamo uigran tim koji se stalno nadograđuje, naša škola je poznata po stručnom radu, ispravnoj metodici i pedagoškom pristupu. Pre nešto manje od 4 godine kada je jedna grupa iskusnih entuzijasta formirala KK Marinos, ideja je bila upravo ova, da vratimo sport deci i uspostavimo socijalno-ekonomsku ravnotežu iz nekih srećnijih vremena. Da deci na treninzima sve bude obezbeđeno, od dresova, rekvizita, napitaka... Uz pomoć Mozzarta ta ideja se ostvarila i ne možemo biti srećniji – istakao je Miloš Dimitrijević, generealni sekretar KK Marinos. 

Mozzartov projekat podržalo je Ministarstvo omladine i sporta, a na događaju u Nišu bio je gradski većnik za sport Aleksandar Stojičić. I dalje su u toku prijave za preostale dve školice – rukometa u Aranđelovcu i odbojke u Beogradu, a sve informacije možete pronaći OVDE.