Boris trči do Ostroga, Fondacija Mozzart donira za svaki kilometar

Boris trči do Ostroga, Fondacija Mozzart donira za svaki kilometar

Mladi Smederevac humanim podvigom prikuplja sredstva za lečenje svojih sugrađana

 

Od rodnog Smedereva pa sve do manastira Ostrog, Boris Gujaničić trasirao je svoju rutu humanosti. Putanja mladog sportiste duga je 540 kilometra, a za svaki pređeni Fondacija Mozzart doniraće sredstva za lečenje Borisovih sugrađana Matije Zotovića i Anđele Petrović. Sa gradskog trga ispraćen je uz ogromnu podršku i navijanje da ostvari plemeniti cilj.

U humani atletski podvig od 12 dana Boris je krenuo svim srcem i sa jednim plućnim krilom. Od trinaeste godine ovaj hrabri mladić živi bez levog plućnog krila koje mu je odstranjeno zbog ciste, ali ga to ne sprečava da trenira, trči i pomaže onima kojima je potrebno.

Iza sebe ima 20 polumaratona i maratona, kao i 5.000 kilometara pređenih tokom priprema za jednu od najvažnijih trka u životu. Ispred sebe ima samo jedno – veliki humani cilj da pomogne trinaestogodišnjoj Anđeli koja ima retku bolest izazvanu mutacijom CDKL5 gena i trogodišnjem Matiji kojem su od rođenja dijagnostikovane brojne anomalije.

„Mnogo mi znači podrška Fondacije Mozzart koja mi je omogućila da nabavim najbolju opremu, a takođe donira sredstva za pomoć deci za koju trčim što je najbitnije. Nadam se da ćemo zajedno uspeti u ovoj trci humanosti i stići do cilja“, poručio je Boris.

Gujaničić je ovu trku planirao duže od godinu dana, a cilj mu je da svakog dana istrči oko 40 kilometara, odnosno po jedan maraton. Mladenovac, Aranđelovac, Gornji Milanovac, Ovčar banja, Užice, Zlatibor, Nova Varoš, Pljevlja, Đurđevića Tara, Šivnik i Vučije ucrtani su kao usputne stanice na Borisovoj trasi humanosti. Krajnji cilj je manastir Ostrog, gde planira da stigne 12. maja, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog.