Boris trčao od Smedereva do Ostroga za pomoć bolesnoj deci

Boris trčao od Smedereva do Ostroga za pomoć bolesnoj deci

Gujaničić istrčao 460 kilometara, Fondacija Mozzart donira 460.000 dinara za lečenje Matije Zotovića i Anđele Petrović

 

Čak 12 dana zaredom je ovaj šampion humanosti trčao maratone kako bi na Ostrogu ostvario plemeniti cilj i pomogao mladim sugrađanima Matiji Zotović i Anđeli Petrović! Mladi Boris Gujaničić je 1. maja krenuo iz rodnog Smedereva na put dug 460 kilometara, a na dan Svetog Vasilija Ostroškog stigao je do manastira. Fondacija Mozzart je za svaki pređeni kilometar izdvajala 1.000 dinara, pa će donirati 460.000 dinara za lečenje mališana.

U humani atletski podvig Boris je krenuo svim srcem i sa jednim plućnim krilom. Od trinaeste godine ovaj hrabri mladić živi bez levog plućnog krila koje mu je odstranjeno zbog ciste, ali ga to ne sprečava da trenira, trči i pomaže onima kojima je potrebno.

„Dvanaest dana stalo je u jednu sliku. Slava Bogu i Svetom Vasiliju Ostroškom“, napisao je Gujaničić u objavi na društvenim mrežama, odmah po završetku trke.

Stotine Smederevaca je 1. maja ispratilo hrabrog maratonca sa centralnog gradskog trga na dvanaestodnevni put. Porodica, prijatelji, saborci u ovom humanom podvigu ovacijama su pozdravili Gujaničića, koji je trasirao svoju plemenitu rutu preko Mladenovca, Aranđelovca, Gornjeg Milanovca, Ovčar banje, Užica, Zlatibora, Nove Varoši, Pljevlja, Đurđevića Tare...

„Motivaciju su mi dali vera i moja porodica, kao i ljudi koji šalju SMS poruke i uplaćuju novac na račune za lečenje mojih sugrađana, što je najvažnije u ovom poduhvatu. Hvala Fondaciji Mozzart što mi je obezbedila opremu za ovaj poduhvat i što će donirati sredstva“.

Boris iza sebe ima 20 polumaratona i maratona, a kao i 5.000 kilometara pređenih tokom priprema za jednu od najvažnijih trka u životu. Trinaestogodišnja Anđela ima retku bolest izazvanu mutacijom CDKL5 gena, a trogodišnjem Matiji su od rođenja dijagnostikovane brojne anomalije.