BAKLJADA I VATROMET EMOCIJA - GROCKA DOBILA KOŠARKAŠKI TEREN POSVEĆEN IVANU PAUNIĆU!

BAKLJADA I VATROMET EMOCIJA - GROCKA DOBILA KOŠARKAŠKI TEREN POSVEĆEN IVANU PAUNIĆU!

BAKLJADA I VATROMET EMOCIJA - GROCKA DOBILA KOŠARKAŠKI TEREN POSVEĆEN IVANU PAUNIĆU!

Vatromet koji je sinoć zagrmeo iznad Grocke simbolično je označio eksploziju emocija momka koji je ceo život posvetio igri pod obručima. Član generacije zlatnih dečaka srpske košarke i čuvenog Dudinog srebrnog tima koji je 2009. stigao do finala Eurobasketa, pre tri decenije je napravio prve korake i sanjao trojke na košu bez mrežica, u naselju kraj Dunava. To ruinirano igralište dobilo je potpuno novo ruho, kao i 86 prethodnih koji su renovirani u sklopu Mocartove akcije “Sto terena za jednu igru”, a od danas će se zvati – teren Ivana Paunića!

Uramljene mrežice, medalje i dresovi ukrasili su svečano otvaranje i oslikali bogatu karijeru košarkaša koji je igrao za čak 17 klubova, a najbolje partije pružao u reprezentativnim selekcijama. Кao dete je upravo na ovom mestu sanjao da krene stopama Bodiroge, Đorđevića, Danilovića, a neki od legendi srpske košarke su mu poslali video-poruke i čestitali na zasluženom priznanju koje mu je dala kompanija Mocart. Uživo je to učinio proslavljeni trener Miroslav Muta Nikolić, dok se Nemanja Bjelica uključio preko video-poziva da pozdravi velikog prijatelja.

“Ovaj teren i ova moja slika na tribinama su za mene nešto najlepše, najveći trofej u karijeri, uz sve medalje koje sam osvojio. Upravo na ovakvim terenima su stasali najveći asovi srpske i evropske košarke, jer se kod nas basket igra ispred svake zgrade. Hvala Mocartu što brine o  osvajačima medaljama, ali i o našem sportu. Velika je stvar za našu omladinu što se ruinirani tereni širom zemlje obnavljaju, jer kakvu motivaciju će imati deca da šutiraju na obruč ako na iskrivljenom košu nema ni mrežice? Ovo je skroz druga priča, a presrećan sam što će dečaci i devojčice iz mog kraja dobiti sve uslove da igraju košarku”, poručio je Paunić svojim komšijama uoči presecanja vrpce.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić, a novi teren su prvi isprobali mladi igrači КК Vuk i КК Gro basket Grocka. Ivan je ponosno posmatrao kako neki novi klinci nastavljaju da šire košarkašku groznicu kraj Dunava.

Presecanjem vrpce i zvanično je otvoren teren, a dok su konfete letele svuda po obnovljenom igralištu, nekoliko momaka je kraj stadiona Dunavac upalilo baklje da dodatno zagreje atmosferu po vrelom letnjem danu.

„Meni  je košarka dala sve, zahvaljujući njoj sam postao bogat, ali ne u materijalnom smislu. Mislim na neke vrednosti koje nemaju cenu i ne mogu da se kupe – prijateljstvo i neraskidiva veza sa svim ovim ljudima koji su danas slali poruke i mnogim drugima, zatim čast da branim boje reprezentacije, da se popnem na balkon ispred 100.000 navijača. Ovo je kruna moje karijere, danas postajem još bogatiji čovek, jer se kompanija Mocart potrudila da napravi ovaj teren “, zaključio je Paunić, dok je vatromet sevao nad Grockom.

Bio je to i spektakularan način da se označi nastavak čuvene Mocartove akcije „100 terena za jednu igru“... Plavo-bela podloga, odskočna daska za nove šampionate, uskoro će zasijati i u drugim gradovima širom Srbije.

“Ovo je 87. teren koji otvaramo u okviru naše čuvene akcije, koja za cilj ima da mlade vrati pravim sportskim vrednostima, da se druže i bave sportom, profesionalno ili rekreativno. Upravo na ovakvim terenima su širom Srbije i Republike Srpske stasavala velika košarkaška imena, a obnovom se pruža prilika nekim novim klincima da krenu stopama šampiona. Drago nam je da se ovoliki broj naših sugrađana iz Grocke odazvao danas da uveliča događaj i čestita Pauniću na “najvećem trofeju” u karijeri, kako je rekao. Ovog leta u velikom stilu nastavljamo akciju “100 terena za jednu igru”, ne bih da otkrivam još gradove i imena, ali mogu da kažem da ćemo širom Srbije nastaviti našu društveno odgovornu misiju i ulaganje u sportsku infrastrukturu”, poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mocart.

TROJКE ZA BOŠКA GUGLETU

Na samom kraju svečanosti, organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki, a najuspešniji su osvojili vredne novčane nagrade. Već po tradiciji, svako otvaranje terena ima i humanitarni karakter, jer za svaku pogođenu trojku na novim koševima, Mocart donira novčana sredstva. Ovoga puta su sredstva usmerena u fond za lečenje malog Boška Gugleta.