Aranđelovac je grad rukometa – Nikolić, Šrbić i Cupara birali male šampione!

Aranđelovac je grad rukometa – Nikolić, Šrbić i Cupara birali male šampione!

Nikolić: Hvala Mozzartu što je odabrao naš sport za projekat Besplatnih škola. Škrbić: Da su naši roditelji morali da plaćaju članarine, možda mi ne bismo postali uspešni sportisti i reprezentativci

Trči, dobaci, sad skok-šut….orilo se halom „Šumadija“ gde su Ratko Nikolić, Dragan Škrbić i Vladimir Cupara pokazivali trikove s loptom mališanima koji sanjaju da daju golove ili da brane šuteve. Mali šampioni iz ovog kraja dobili su vetar u leđa od proslavljenih asova, a na desetine dece biće odabrano za Mozzartovu besplatnu školu sporta.

Igra je počela u Beogradu, na otvorenom času fudbala, nastavljena je u Nišu sa košarkom, a sada je na red došao i na Aranđelovac! 

Vlasnik svetske bronze i nekadašnji kapiten reprezentacije Ratko Nikolić kaže da su odlučili baš za ovaj grad zbog duge rukometne tradicije.

  • Od rukometa ćemo sigurno imati dosta radosti, hvala Mozzartu što je to prepoznao i odabrao i naš sport za sjajan projekat. Iz ove hale poteklo je mnogo reprezentativaca. Deci će ova školica omogućiti da rade sa vrhunskim trenerima koji će biti gosti svake nedelje – rekao je Nikolić koji se prisetio i svojih početaka: - Uslovi su bili dosta teži, jer se treniralo napolju. 

Nekada najbolji rukometaš sveta Dragan Škrbić otkrio je da se sa 12 godina opredelio za rukomet.

  • Setio sam se danas mojih početaka u rodnoj Crvenki koja je takođe poznata kao mesto gde se igra dobar rukomet. Gledali smo tada vrhunske igrače, pa sam rešio da probam i ja, tako je sve počelo. Nas su učili da je važno da uživaš u treningu i da daješ sve od sebe – kaže čuveni Škrba.
  • Nekada smo pričao sa mojim bivšim saigračima iz reprezentacije i sa Ratkom o ovakvoj školici, drago mi je da je to sada zaživelo.  Da su naši roditelji morali da plaćaju članarine možda mi ne bismo postali uspešni sportisti i reprezentativci.

Oko 70 dečaka i devojčica uzrasta od 8 do 13 godina dobiće priliku šest meseci besplatno trenira. Golman naše reprezentacije Vladimir Cupara  je prve korake napravio u RK Voždovac, gde su mu dozvolili da trenira bez plaćanja članarine, a potom je napravio veliku karijeru.

  • Ti dani su nešto najbolje što mi se desilo u životu, a nadam se da će jednom i ova deca tako pričati o ovom treningu.  Svaka čast Mozzartu, treba decu skloniti sa ulice, a ovo je sjajan način. Mnogo mi je drago što je došlo ovoliko dece – rekao je Cupara u pauzi treninga na kome je mališanima pokazivao kako se čuva gol.

Podsetimo, Mozzartov projekat podržalo je Ministarstvo omladine i sporta, a i dalje su u toku prijave za odbojku u Beogradu. Sve informacije možete pronaći OVDE.