Zanat u rukama za sigurnu budućnost žena iz Novog Sada i Sremske Mitrovice

Zanat u rukama za sigurnu budućnost žena iz Novog Sada i Sremske Mitrovice

Iako se kampanja “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” završila 10- decembra, kompanija Mozzart nastavlja svoju misiju ekonomskog osnaživanja žena u Sigurnim kućama širom Srbije. U saradnji sa Online umetničkom školom prvo su štićenice Sigurne kuće u Beogradu dobile priliku da putem interneta nauče tajne pletenja, dekupaža, izrade nakita i unaprede svoje veštine. Ubrzo su pokloni stigli i na adrese Sigurnih kuća u Pančevu i Zrenjaninu dok su prošle nedelje svoje izabrane kurseve dobile i štićenice u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

Pletene igračke, torbe, minđuše, narukvice i ogrlice samo su deo kurseva koji se odvijaju isključivo online što ženama u Sigurnim kućama omogućava da u sigurnosti okruženja u kojem borave nauče zanat koji im kasnije može postati i izvor prihoda. Uz pomoć paketa u kojima se nalazi sva potrebna oprema, igle, vunica, makaze moćiće da uživaju u novom hobiju.

„U ime štićenica Sigurne kuće u Novom Sadu želim da se zahvalim kompaniji Mozzart i Online umetničkoj školi na ovoj veoma značajnoj donaciji koja će omogućiti ekonomsko osnaživanje žrtava nasilja u porodici. Veoma je važno da znamo da ekonomski faktori utiču na to da žena ne prijavi nasilje ali i da se vrati počiniocu nasilja jer je ekonomski zavisna. Ekonomskim i paralelno psihološkim osnaživanjem možemo doprineti da se što manji broj žrtava brati počiniocima nasilja“ rekla je Nada Padejski Šekerović rukovoditeljka Sigurne ženske kuće.

Takođe, kompanija Mozzart obezbedila je i telefone za sve žene kojima su bili potrebni kako bi mogle da prate kurseve, steknu nove veština kao i da unaprede svoje znanje. Ovogodišnja kampanja “Stop nasilju nad ženama” samo je nastavak akcija koje kompanija Mozzart sprovodi dugi niz godina.