Žagubica dobila teren od Filipa i Mozzarta

Žagubica dobila teren od Filipa i Mozzarta

Maštali su stanovnici Žagubice da se košarkaška lopta zakotrlja i basket zaigra u njihovom mestu. Verovali su u svoje snove i u svog Filipa Ilića koji je uspeo da pogodi najduži tiket tokom takmičenja „Osvoji teren, budi pobednik“ kompanije Mozzart i da 95. teren u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“ bude otvoren u podnožju Homoljskih planina.

Mesto okupljanja Žagubičana, sada više nije kod balona, već upravo na terenu koji je svečano otvoren u prisustvu mnogobrojnih građana i predstavnika lokalne samouprave.

„Nadam se da će na ovom terenu stasavati neke nove košarkaše legende koje će ovde uvežbavati svoje prve korake i koji će naš kraj proslaviti po košarci. Ovo je izuzetna stvar za našu opštinu i zahvalo bih se kompaniji Mozzart na donaciji i fantastičnoj saradnji tokom izgradnje terena. Akcija „Sto terena za jednu igru“ je sjajna jer osim što se rekonstruišu tereni ujedno se podstiču i mladi da krenu da se bave sportom“ istakao je Filip.

Nove koševe prvi su isprobali kadeti i kadetkinje košarkaškog kluba Rudar1903  iz Bora, podeljeni u dva mešovita tima. Ekipe su sa trenerske klupe predvodila braća Ilić, dok je podrška stizala i sa tribina. U ulozi domaćina bio je voditelj Slobodan Šarenac, dok je sudija bio trener KK Rudar 1903 Alan Tošić.

“Kada se rodila ideja o takmičenju, pre svega smo želeli da povežemo humanitarni karakter i takmičarski deo za vreme trajanja Evropskog prvenstva. Želja nam je bila da pobednik bude iz manjeg mesta u Srbiji, drago nam je što smo teren otvorili baš u ovom delu istočne Srbije” istakao je Dejan Kosanović, direktor marketinga kompanije Mozzart.

Organizovano je i tradicionalno takmičenje u šutiranju trojki. Najbolji šuteri nagrađeni su vrednim nagradama, a kompanija Mozzart nagradila je i svaku pogođenu trojku i u ukupnom skoru donirala je 150.000 dinara Centru za nestalu i zlostavljanu decu.