Vaskrs kod Hrama - Humana misija tokom praznika

Vaskrs kod Hrama - Humana misija tokom praznika

Srednjovekovna muzika, viteške borbe, radionice za decu, streljaštvo, mačevanje, stari zanati i druge sportske i kreativne radionice… Na platou ispred Hrama Svetog Save počeo je "Vaskrs kod Hrama" koji će trajati do 1. maja uz veliki broj sadržaja, u organizaciji Mreže za razvoj sportskih, edukativnih i zabavnih manifestacija – Sezam.

Događaj je podržala društveno odgovorna kompanija Mozzart, koja je posebno pomogla Osnovnu školu "Dušan Dugalić", gde boravi 100 učenika sa smetnjama u razvoju.

Prvi put na našim prostorima realizovana je postavka scenografije koja je za ovu manifestaciju posebno izrađena u saradnji sa filmskim scenografima i vajarima, namenjena samo za obeležavanje Vaskrsa, kao i 15 izložbenih jaja visine dva metra, uz prelepu korpu sa manjim jajima.

Za vikend će biti organizovan i program kostimiranih junaka, štulaša, takmičenje u tradicionalnim i viteškim igrama, sve u sklopu proslave najradosnijeg praznika. Za decu će posebno biti organizovano oslikavanje 1.000 jaja koja mogu poneti sa sobom.