Uz podršku Mozzarta kreće besplatna škola šaha u Topoli

Uz podršku Mozzarta kreće besplatna škola šaha u Topoli

Mozzart i šampioni nastavljaju akciju – da sport ponovo bude dostupan svoj deci! Nakon fudbala, košarke, odbojke, rukometa i tenisa na red je došao i šah. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću u saradnji sa Šahovskim klubom Karađorđe iz Topole pokreće besplatnu školicu šaha.

Prvi javni čas zakazan je za 15. septembra sa početkom od 17 časova u osnovnoj školi Karađorđe u Topoli, a mališani će imati priliku da šahovske poteze razmene sa Jovanom Todorovićem koji je internacionalni majstor i trener reprezentacije Srbije. Školica je namenjena deci uzrasta od pet do 15 godina.

“Pozivamo sve mališane koji žele da otkriju tajne najtalentovanije igre na svetu da nam se pridruže na otvorenom času šaha 15. septembra i da zajedno sa Jovanom Todorovićem koji je internacionalni majstor odigramo sjajne partije” ističu organizatori iz šahovskog kluba Karađorđe.

Prijave za učešće na prvom probnom času su počele i mogu se slati na adresu kluba skkaradjordjeoutlook.com ili na telefon 064 861 14 68 do utorka 13. septembra. Neophodno je da u prijavi obavezno bude naznačeno ime deteta i broj telefona roditelja.

Budući šahovski velemajstori tokom trajanja besplatne škole, u narednih godinu dana, majstorske cake najtalentovanije igre na svetu učiće od članova Šahovskog kluba Karađorđe Zorana Dorontića, Marka Maksimovića, Gorana Ilića i Nenada Todorovića.  

Podsetimo, Mozzartova besplatna škola sporta je projekat u okviru kojeg su deca dobila priliku da treniraju  fudbal, košarku, odbojku  i rukomet bez ikakve novčane nadoknade. Oko 300 mališana dobilo je šansu da se okuša u sportu po izboru. Na treninzima su decu posetili Aleksandar Katai, Dragan Stojković Piksi, Vesna Čitaković, Željko Rebrača, Stefan Jović, Ratko Nikolić, Dragan Škrbić, Vladimir Cupara…