Timska igra na humanost

Timska igra na humanost

Da su sport i humanost savršeni timski igrači kompanija Mozzart pokazuje već godinama. Samo kroz akciju „Humanitarni tiket u podne” pomoć je do sada stigla na adrese više od 200 organizacija i pojedinaca. Vicešampionski dobitni listić u okviru ove jedinstvene akcije sastavio je košarkaški trener Vukašin Vule Mandić i ostvareni dobitak, u iznosu od 726.200 dinara, usmerio za Udruženje roditelja dece obolelih od malignih i drugih retkih bolesti „Zvončica”.

Mališanima koji vode najvažnije bitke i njihovim roditeljima udruženje „Zvončica” već tri decenije život čini lakšim i lepšim, pružajući im podršku u svim fazama lečenja. Od 2010. godine, u okviru Roditeljske kuće „Zvončica” omogućen je smeštaj velikom broju malih pacijenata koji žive daleko od Beograda, a leče se u Institutu za majku i dete, kao i članovima njihovih porodica.

„Hvala na poseti, koja je ujedno bila i prilika da vidite koliko je značajna donacija koju smo dobili zahvaljujući Mozzart akciji "Humanitarni tiket u podne" i Vukašinu Mandiću, koji je svoj dobitak namenio našem udruženju. Moram da napomenem da svaku kompaniju čine pojedinci, a u Mozzartu rade ljudi sa velikim srcem i visokom svesti o značaju darivanja. Posebno su značajne donacije koje usmeravate deci oboleloj od raka i drugih retkih bolesti, jer je to ciljna grupa koja je prilično zanemarena u društvu”, istakla je Irina Čepinac Ban, izvršna direktorka udruženja Zvončica.

U okviru akcije „Humanitarni tiket u podne” kompanija Mozzart je do sada donirala više od 26 miliona dinara. U ulozi plemenitih kladilaca smenjivale su se brojne poznate ličnosti iz sveta sporta, muzike, filma i drugih oblasti, šaljući jasnu poruku da je u Mozzartu dobitak zagarantovan kada se igra na humanost. Pogodak Vuleta Mandića upisan je kao drugi najuspešniji u ovoj akciji, dok je i rekordni dobitak od 823.600 dinara, koji je postigao proslavljeni jugoslovenski i splitski fudbaler Ivica Šurjak, takođe bio usmeren za udruženje Zvončica.