Strast prema sportu i programiranju su sigurizza u Mozzartu

Strast prema sportu i programiranju su sigurizza u Mozzartu

Kada se spoje strast ka sportu i programiranju, onda je uspeh neizostavan, a upravo je ove dve stavke Filip Minić uspeo da pronađe u kompaniji Mozzart. Poznanstvo sa Mozzartom započeo je kroz IT praksu koja se vrlo brzo nastavila poslovnom ponudom, a danas je deo Web Frontend tima. Organizovan IT sistem kompanije Mozzart je sjajan izvor znanja za svakog ko je na početku karijere, a uz brojne benefite Filip u Mozzartu postaje pobednik.

Zašto baš Mozzart? Kako ste se upoznali Mozzart i ti i kada je počela međusobna saradnja?

Budući da sam se sportom bavio više od 10 godina, sport je moja strast, kao i programiranje. Zato je Mozzart, kao regionalni lider u priređivanju igara na sreću, bio savršeno mesto za početak moje karijere. Naša saradnja je počela praksom, gde sam stekao znanje i iskustvo od zaista stručnih ljudi. Nakon prakse dobio sam i ponudu za posao u Web Frontend timu, čiji sam deo i gde sebe svakako vidim u budućnosti.

Šta bi nazvao specifičnostima rada u kompaniji kao što je Mozzart, a gledano kroz prizmu IT industrije?

Kako sam deo Frontend tima, a radim na jednom od najposećenijih sajtova u Srbiji, podrazumeva se da se bavim klijentskim jezicima JavaScriptom, tačnije frameworkom Vue.js, ali pored toga sama pozicija zahteva poznavanje Node.js, kao i poznavanje baza Redis, Elasticsearch, MongoDB i RethinkDB, a takođe i neke osnove Linuxa. Specifičnost i jeste u raznovrsnosti tehnologija, kao i jedinstvenosti projekta na kojem radimo.

U kojoj meri su benefiti dobijeni u Mozzartu posebni u odnosu na benefite u drugim kompanijama?

Mozzart ima dobar sistem ulaganja u ljude kao najvažniji resurs. Jasno je definisan karijerni put svakog iz tima, što uključuje šestomesečni Review razgovor, na kojima Lead daje komentar na prethodni period i definiše ciljeve za naredni. Koliko je ovaj deo važan za ljude na početku karijere, toliko je važan i za one iskusnije koji imaju priliku da pruže znanje i iskustvo mlađima, kao i da sebe konstantno motivišu u daljem razvoju. Review razgovore, iako to po svojoj suštini nisu, vidim kao jedan odličan benefit, jer meni najviše znače, da znam na šta treba da se usmerim i u kom pravcu ide moj razvoj. Osim toga, benefita u Mozzartu svakako ima, tu su zaista dobro privatno zdravstveno osiguranje, sportske aktivnosti, tim bildinzi...

Kakva je međukolegijalna saradnja u Mozzartu i u kojoj meri je ona važna za kvalitet rada u IT sektoru?

Saradnja je odlična, od svakodnevne komunikacije do druženja na tim bildinzima i različitim konferencijama. Uz to, tu je i transparentnost u odnosu, gradi se pozitivna atmosfera koja motiviše da zaposleni daje 100% sebe u svemu tome.

Šta je odlučujući faktor koji je doveo do toga da pored ovako dinamičnog IT tržišta odlučiš da ostaneš u kompaniji?

Iako sam malo više od dve godine u kompaniji, mišljenje o Mozzartu je, kao i na početku, jako visoko. Brzo se naviknete na dobar sistem i organizovanost. Imate dobre benefite i sjajan izvor znanja, jako dobre Leadove i ostale kolege od kojih dosta naučite. Rešavanje zadataka i problema na dnevnom nivou nije stresno baš zbog toga.

Kada bi imao priliku da u nekoliko rečenica pozoveš kolege iz svoje struke da dođu i rade u Mozzartu kako bi to učinio?

Ako si ljubitelj sporta, ako želiš da budeš deo budućnosti i učestvuješ u unapređenju online igara na sreću i ako želiš da Mozzart bude deo i tvog života, prijavi se i budi pobednik!