Strahinja Eraković 200.000 dinara od kompanije Mozzart donirao u humanitarne svrhe

Strahinja Eraković 200.000 dinara od kompanije Mozzart donirao u humanitarne svrhe

Iako se fantastičnim partijama na terenu već etablirao kao iskusan igrač i reprezentativac, dvadesetdvogodišnjem Strahinji Erakoviću potpuno zasluženo pripalo je laskavo priznanje za najboljeg mladog igrača Mozzart Bet Superlige. Nakon osvojene tri duple krune od kada je u prvom timu Crvene zvezde i nastupa u dresu nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Kataru, njegova svetla budućnost se ne dovodi u pitanje. Novčanu nagradu kompanije Mozzart, u iznosu od 200.000 dinara, štoper crveno-belih usmerio je za lečenje Isidore Vučković, koja je prošle godine zadobila tešku povredu grudnog koša i vratnog dela kičmenog stuba.

“Veoma mi je drago što Mozzart radi ovako nešto, a još mi je draže što sam ja dobio priliku da pomognem ljudima kojima je to najpotrebnije. Najbitnije u životu jeste pomagati drugima i sigurno da je to najveći uspeh, bitniji i od sporta i od svega” istakao je najbolji mladi fudbaler domaćeg prvenstva.

Isidora Vučković je, usled teške povrede na radnom mestu koju je zadobila kada je prignječio viljuškar, ostala nepokretna, bez vida i mogućnosti da samostalno diše. U borbi za oporavak i prvi samostalni udah potrebna joj je dijagnostika kičmene moždine, pregledi vezani za mogućnost vraćanja vida, saniranje dekubitisa koji je nastao usled dugog ležanja, rehabilitacija, specijalistički pregledi, laboratorijske analize, lekovi, ortopedska pomagala, putni troškovi i troškovi smeštaja u toku lečenja.

Kompanija Mozzart, kao ekskluzivni partner Fudbalskog saveza Srbije i naslovni sponzor Superlige i Prve lige Srbije, po prvi put je uvela humanitarni segment u domaće prvenstvo. Svake nedelje najbolji igrač kola Mozzart Bet Superlige nagrađivan je sa po 50.000 dinara, dok su igrači meseca dobijali 100.000 dinara koje su zatim prosleđivali onima kojima je to najpotrebnije. Uz asistenciju regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću brojni fudbaleri postigli su humanitarne pogotke, upućujući pomoć na adrese brojnih pojedinaca i humanitarnih organizacija, šaljući poruku da je u životu važno biti šampion i izvan terena.