Sport i ekologija zajedno su "Nepobedivi"

Sport i ekologija zajedno su "Nepobedivi"

Fruška gora nije ostala nepobediva! Mozzartov tim još jednom je opravdao svoj naziv i savladao sve prepreke na proplancima vojvođanske planine na poslednjem Invictus challenge by Mozzart događaju u ovoj godini. Fruškogorski usponi i padovi, preskakanje drvenih prepreka, automobilskih guma, probijanje kroz blato, plivanje kroz jezero, penjanje uz konopce samo su neki od izazova koje su morali da savladaju takmičari na stazama dugim sedam i 19 kilometara.

Nepobedivi su nakon avantura na Petrovaradinskoj tvrđavi i spektakla na Štrandu uspeli da opravdaju svoj naziv i pobede sami sebe. Entuzijazam i timski duh bili su jači od svih prepreka pa su ih sa lakoćom savladali i oni koji su po prvi put učestvovali.

„Bio je ovo jedan od najboljih izazova koje sam imao u životu. Uspeo sam da savladam sve prepreke, takmičio sam se zajedno sa svojim kolegama i prijateljima i siguran sam da ću doći ponovo“ istakao je Jovica Šabić iz Mozzart tima.

Pozitivna atmosfera po kojoj su ovi događaji poznati nije izostala ni u velikoj završnici. Sunce je pobedilo kišu koja je izostala i sa ovog događaja, a u lepom vremenu učesnici i brojni mališani su uživali tokom celog dana.

„Bilo nam je super, divno smo se provele i sve smo timski uradile. Preporučujem svima koji se premišljaju da obavezno dođu jer je ovo jedno nezaboravno iskustvo“ dodao je deo Mozzart tima iz Novog Sada.

Osim nadmetanja, avanturu na planini upotpunio je i ECO izazov u kojem su zaposleni iz kompanije koja je naslovni sponzor dogadjaja Invictus challenge, zajedno sa saradnicima iz udruženja “Sotsko jezero” pravili nove domove za fruškogorske ptice. Kucali su se ekseri, uklapale daske i farbale kućice koje će biti deo Nacionalnog parka, a na koje će motriti izrezbareni drveni kobac. Fruška gora je bila poslednji Invictus Challenge u ovoj godini i njime se zvanično zatvara Invictus Challenge OCR liga.