Služba hitne pomoći u Pančevu dobila uniforme od Fondacije Mozzart

Služba hitne pomoći u Pančevu dobila uniforme od Fondacije Mozzart

Nakon više od decenije svi članovi ekipe će nositi potpuno novu, identičnu opremu

 

Oni rade i kad svi spavaju. Uvek na prvoj liniji, spremni da upale rotaciju i sirene. Javljaju se na broj koji svi dobro znaju – 194, a dnevno prime i više od 70 poziva. Na raspolaganju su građanima Pančeva i okolnih mesta 365 dana u godini, 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Uigrani na terenu, boje Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Pančevo sada će konačno braniti u potpuno novim, modernim uniformama koje im je donirala Fondacija Mozzart.

„Ova donacija nam zaista mnogo znači jer smo uniforme poslednji put dobili 2011. godine. U pitanju je potrošni materijal, a mi smo 24 sata u funkciji, tako da su ljudi u međuvremenu morali da se snalaze i sami nabavljaju opremu. Zahvaljujući Fondaciji Mozzart, od sada ćemo svi biti isti. Ne slični, nego isti“, istakao je dr Zoran Manasijević, načelnik Službe hitne medicinske pomoći u Pančevu.

Zaposleni u pančevačkoj Hitnoj pomoći, podeljeni u pet urgentnih i dve transportne ekipe, svakog dana pokrivaju teritoriju grada sa oko 120.000 stanovnika, kao i devet naseljenih mesta u okolini. Navikli su na funkcionisanje u smenama, a noćni rad zna da im bude posebno izazovan. Ističu da su nove uniforme veoma lepe, moderne i udobne, izuzetnog dizajna i kvaliteta, a posebno će im značiti tokom hladnog zimskog perioda. Najviše od svega se raduju što će, nakon više od jedne decenije, konačno svi obući iste uniforme kako bi izgledali kao što se i osećaju – kao jedinstven i uvežban tim.

„Želela bih da zahvalim Fondaciji Mozzart što je Službi hitne medicinske pomoći DZ Pančevo obezbedila kompletne uniforme. To je služba koja je najisturenija i uvek na terenu, pa nam je ova donacija zaista od izuzetnog značaja“, poručila je dr Zorica Sokić, direktor Doma zdravlja Pančevo.

Više od 27.000.000 dinara donirano zdravstvu samo tokom prošle godine

Donacija uniformi prva je akcija kojom Fondacija Mozzart u 2024. godini nastavlja sa kontinuiranom podrškom zdravstvenom sistemu Srbije. Samo tokom prošle godine ova fondacija je izdvojila više od 27.000.000 dinara za preko 20 zdravstvenih institucija širom zemlje. Vredna medicinska oprema i aparati stigli su na adrese klinika, instituta i domova zdravlja – od sanitetskog vozila u Knjaževcu, inkubatora u Paraćinu, Prokuplju i Pasjanu, uređaja za pregled onkoloških pacijenata u Čačku i Nišu, sistema za transplantaciju kože u Beogradu, medicinske opreme za brigu o novim životima u Subotici, sve do računara, nameštaja, EKG i ultrazvučnih aparata ustanovama od severa do juga.