Rikardo Gomeš 100.000 dinara donirao za lečenje Anastasije Zafirović

Rikardo Gomeš 100.000 dinara donirao za lečenje Anastasije Zafirović

Za prikazano fudbalsko umeće napadač Partizana Rikardo Gomeš prvo je nagrađen titulom najboljeg igrača 10. Kola Mozzart Bet Superlige. Ubrzo je na njegovu adresu stiglo i priznanje za najboljeg igrača meseca u septembru. Ovomesečni iznos od 100.000 dinara, koji kompanija Mozzart kao generalni sponzor Superlige dodeljuje najboljem igraču meseca, prvotimac Partizana je odlučio da donira za lečenje Anastasije Zafirović.

Anastasija je rođena 26.08.2015. godine u Beogradu. Zbog komplikacija na porođaju, ostala je bez kiseonika u mozgu i prvi put zaplakala nakon 120 minuta, u inkubatoru. Zbog velikog oštećenja mozga uspostavljena joj je dijagnoza, cerebralna paraliza. Malenoj Anastasiji su potrebna sredstva za fizikalne tretmane, rehabilitaciju, tretmane matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smeštaj kako u zemlji tako u inostranstvu.

„Drago mi je što sredstva koja dobijem kroz vrednosni vaučer mogu da prosledim onima kojima je pomoć potrebna. Nekada o tome treba govoriti javno, a mnogo puta moji saigrači i ja, kao i moja porodica, pomažemo drugima, ali o tome ne govorimo. Pozivam i druge da to učine. Jedna SMS poruka umesto šolje kafe ili čaše soka nekome mnogo znači” istakao je Rikardo i dodao da je ponosan i srećan što je proglašen za igrača meseca Mozzart Bet SuprLige.

“Želim da zahvalim, pre svega, svojom saigračima koji su mi pomogli da ovo ostvarim. Ali ne samo ovo, već i mnoge rekorde koje sam dostigao i oborio igrajući za Partizan. Oni zaista imaju za mene posebno značenje, ali još uvek želim, što je i je moj najveći san za koji se toliko borimo na terenu - da budemo prvi u šampionatu! To bi bio uspeh najveći i značajniji od svih mojih rekorda” kaže Rikardo.

Plaketu i ček koji je Gomeš prosledio u humanitarne svrhe ispred kompanije uručila je Marija Panić, predstavnik kompanije Mozzart. Takođe, najbolji igrači kola dobijaju priliku da svake nedelje donaciju kompanije Mozzart u iznosu od 50.000 dinara doniraju u humanitarne svrhe.