RADE RAKOČEVIĆ: STARTAP AKCELERATOR UNIVERZUM JE BIO NEOPHODAN SRBIJI!

RADE RAKOČEVIĆ: STARTAP AKCELERATOR UNIVERZUM JE BIO NEOPHODAN SRBIJI!

Univerzum je otvoren, a u akcelerator fazi programa čast da prvi održi predavanje imao je Rade Rakočević vlasnik Senzal Capital-a i Moritz Eis Srbija. On je  podelio svoja iskustva sa  osam startapova koji su ušli u program akceleratora koji zajednički organizuju Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart.

„Startap akcelerator Univerzum je fantastičan projekat, koji je bio neophodan Srbiji. Realizacija ideje da se na jednom mjestu poveže najbolje iz biznis, akademske i startap zajednice, predstavlja pravi putokaz kako treba da se iskoriste potencijali koje naša divna zemlja ima", rekao je Rakočević.

Jedan od najboljih brokera kod nas, kako ga nazivaju,  govorio je o svom karijernom putu, lekcijama koje je naučio kroz posao, izazovima u poslovanju ali greškama koje je pravio a iz kojih je mnogo toga naučio.

Rakočević ima skoro tri decenije iskustva na tržištu kapitala i ekspert je u oblasti transformacija porodičnih kompanija u korporacije, a bio je i najbolji broker u Srbiji. Svoju brokersku kuću Senzal pre petnaestak godina prodao je belgijskoj kompaniji KBC Securitiesa, od tada je vlasnik  investicione kompanije Senzal Capital, koja se bavi investiranjem na berzama u Srbiji i inostranstvu. Osim toga, bavi se privatnim ulaganjem u domaće kompanije.

Timovi mladih ljudi okupljeni u Univerzum od njega su tako mogli čuti kad i kako prodati udeo ili celu firmu, koliko je važno berzanskim proslovanje, šta je ključ uspeha, ali i još mnogo toga.

Podsetimo, startapovi SOMA BioWorks, Perun lab, Klik Cash, Inclusio, EasyPass, SportUp5, Pet Travel Advisor Solutions i Walltera dobili su priliku za mentorski program, kao i mogućnost za korišćenje coworking prostora u centru Beograda i veću investiciju na kraju programa.

Više od 50 domaćih i stranih stručnjaka biće predavači i mentori najboljim startapima, a među njima je i ceo jedan tim iz kompanije Mozzart.