Nova oprema za nove pobede

Nova oprema za nove pobede

"Novi dresovi" svake nedelje stižu na adresu "novih šampiona" – manjih, lokalnih klubova koji će početak prolećne sezone započeti u novoj opremi koju im je darivala kompanija Mozzart. Od početka sada već tradicionalne Mozzartove akcije „Novi dresovi za nove šampione“ više od 400 sportskih klubova obradovano je novom opremom a na hiljade sportista obuklo je nove dresove. Među njima od skoro je i čuveno belopananačko sportsko udruženje „Rajko Mitić“, FK „Radnički“ iz Pirota kao i FK „Hajduk Stank“ iz Crne Bare čiji stadion nazivaju „Stamford Bridž“.

„Fudbalsku tradiciju koja je duga 93 godine negujemo na pravi sportski nacin, naš klub predstavlja ponos i brend sela i opstine. Može se reći da su prethodne godine kao i ova, zlatno doba istorije našeg kluba. Posebno smo zahvalni kompaniji Mozzart na donaciji dresova ali i na tome što su prepoznali naš rad i trud. Ove sezone uspeli smo da ostvarimo i značajne uspehe, zauzeli smo prvo mesto u Mačvanskoj Okružnoj ligi, i osvojili kup Opštine Bogatić“ istakao je Nemanja Jurišić iz FK „Hajduk Stanko“.

Svoje prve fudbalske korake u FK „Radnički“ na gradskom stadionu u Pirotu započeo je i čuveni Mateja Kežman koji je svoju bogatu karijeru gradio u Partizanu, PSV-u, Čelziju, Atletiko iz Madrida, Fenerbahče dok je na zalasku igračke karijere sa klubom BATE Borisovim osvojio šampionat Belorusije.  

U novoj garnituri dresova prolećnu sezonu započeće i fudbaleri OFK „Napredak“ iz Markovca koji će u prepoznatljivim bojama sa oznakom „M“ obeležiti 85. godina postojanja kluba. Fudbaleri iz Markovca trenutno nastupaju na fudbalskim terenima u Podunavskom, Šumadijskom i Braničevskom okrugu. Takođe, svake godine organizuju turnire za mališane na kojima je prošle godine učestvovalo preko 650 dece od toga 60 iz Kosovske Mitrovice.