Mozzartov teren postao novosadski balkon

Mozzartov teren postao novosadski balkon

“Aj na basket večeras” godinama unazad svakodnevno se čuje među stanovnicima novosadskog naselja Banatić. Kraj poznat po ovom sportu od sada krasi teren posvećen zlatnim basketašima koji je kompanija Mozzart obnovila u sklopu svoje društveno odgovorne akcije “Sto terena za jednu igru”. Naši zlatni momci četvrtu godinu zaredom osvajaju evropski tron, godinama unazad gospodare i svetskom basket scenom a nove koševe sa svojim sugrađanima isprobali su na obnovljenom igralištu koje je posvećeno jedanaestorici veličanstvenih.

Dejan Majstorović, Mihailo Vasić, Strahinja i Stefan Stojačić, Marko Branković, Marko Ždero i Aleksandar Ratkov svečano su pred punim tribinama otvorili 94. teren koji je kompanija Mozzart obnovila u Ulici Omladinskih brigada 14. Banatić će svakako ostati poznat po basketu a nove generacije stasavaće upravo na terenu koji je posvećen basketašima.

„Novi Sad zaslužuje jedan ovakav teren jer je svakako grad koji je najuspešniji u istoriji ovog sporta. Presrećan sam što su se sugrađani okupili u ovolikom broju, pogotovo dece koja će ovde igrati basket, a verujem da ćemo i mi kada ne budemo mogli da igramo na našem terenu dolaziti ovde da treniramo“ rekao je Dejan Majstorović, kapiten reprezentacije 3x3.

Teren u naselju Banatić dobio je novi naziv, od juče on je Novosadski balkon na kojem će se ubuduće slaviti pobede i uspesi basketaša.

„Zahvaljujem se u ime Grada Novog Sada kompaniji Mozzart na donaciji i doprinosu za stvaranje što boljih uslova za buduće šampione u svim krajevima naše zemlje. Ovo je treći po redu obnovljen teren u našem gradu u skladu sa najvišim standardima u okviru društveno odgovorne akcije “Sto terena za jednu igru” koju sprovode. Siguran sam da će teren u Banatiću postati omiljeni prostor za okupljanje mladih iz kraja i novo urbano obeležje Novog Sada“ istakao je Milan Đurić, zamenik gradonačelnika Novog Sada.

Organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki za koje su se basketaši prijavljivali na samom terenu. Najuspešniji šuteri osvojili su vredne nagrade, ali su i svakim pogotkom doprineli uvećanju sume u krajnjem iznosu od 200.000 dinara koju će kompanija Mozzart donirati udruženju Čepom do osmeha.