Mozzart povukao najbolji potez

Mozzart povukao najbolji potez

Šahovska tabla je simbol životnog puta na kome se samostalno donose odluke i preuzima odgovornost za njih, što su i potvrdili mnogobrojni mališani na prvom času šaha održanom u Topoli. Svoje poteze između kralja, topa, skakača, lovca i pešaka budući velemajstori uvežbavaće u narednih godinu dana tokom besplatne školice šaha koja se organizuje u saradnji šahovskog kluba Karađorđe i kompanije Mozzart. 

Besplatne školice sporta su projekat koji je kompanija Mozzart pokrenula kako bi sport bio dostupan svoj deci, a do sada je više od 500 mališana dobilo šansu da se okušaju u sportu po izboru. Zasigurno budući veliki šahovski velemajstori izrodiće se upravo i iz ove besplatne školice a majstorske cake najtalentovanije igre na svetu učiće od članova šahovskog kluba “Karađorđe” Zorana Dorontića, Marka Maksimovića, Gorana Ilića i Nenada Todorovića.

“Šah je moćno sredstvo kojim vežbamo strpljenje, memoriju i rešavanje određenih problema, učvršćujemo socijalna iskustva, jer šahovska tabla stvara uslove za mirnu, bezbednu diskusiju. Pomaže razvoju logičkog mišljenja, kombinatorike, mašte i kreativnosti, upornosti i istrajnosti, samopouzdanja, emocionalne stabilnosti i sposobnosti samostalnog planiranja pri donošenju odluka. Zahvaljujući kompaniji Mozzart, koja povlači najbolje poteze u društveno-odgovornom radu, mališanima ćemo na najbolji mogući način približiti šah” ističu u šahovskom klubu “Karađorđe”.

Šahistkinje i šahisti kluba “Karađorđe” iz Topole u 2021. godini ostvarili su fantastične rezultate. Ženska ekipa je peta u Srbiji, dok je muški tim osvojio Ligu Centralne Srbije – grupa Sever. Povodom 200 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka, u Topoli je 2004. godine održan najjači šahovski turnir koji je te godine organizovan u zemlji, na kome su, pored srpskih šahista, nastupili i reprezentativci okolnih zemalja.