Mozzart podržao AFA samit

Mozzart podržao AFA samit

Tradicija osnaživanja žena koju AFA organizacija neguje, ove godine nastavljena je uz podršku kompanije Mozzart. Više od 200 učesnika i učesnica na "All for All Leadership Summit" imalo je priliku da se upozna sa raznovrsnim temama, predstavnicima različitih kompanija i inovacijama u poslovnoj praksi. Jedna od tema bila je ubrzana digitalizacija, njen uticaj na ekomomiju i društvo a iskustva iz svoje dugogodišnje karijere sa panelistima je podelio Milan Dimitrić, direktor IT direkcije u kompaniji Mozzart.

Milan je istakao da je ove godine Mozzartova IT direkcija dobila jubilarnog 100. zaposlenog i to koleginicu koja je više od osam godina deo kompanije. Takođe u ovom sektoru rade 24 pripadnice lepšeg pola što čini četvrtinu ukupnog broja zaposlenih u IT sektoru, dok se na liderskim pozicijama nalaze tri dame koje vode velike razvojne timove.

Najvažniji zaključci panela “Ubrzana digitalizacija i njen uticaj na ekonomiju i društvo” su da je potrebno raditi na formalnom i neformalnom obrazovanju kadrova za poslove budućnosti, na vreme omogućiti zaposlenima prekvalifikaciju u okviru firme i uskladiti interne politike sa tehnološkim trendovima. Zajednički zaključak panelista bio je da u dobu digitalizacije ljudi ipak treba da ostanu ispred svakog razvitka tehnologije, i to je ono što moramo negovati.