Mozzart obradovao zaposlene dame u Srbiji i regionu, Africi i Južnoj Americi

Mozzart obradovao zaposlene dame u Srbiji i regionu, Africi i Južnoj Americi

Povodom Međunarodnog dana žena kompanija Mozzart obradovala je više od 2.500 zaposlenih dama na tri kontinenta na kojima kao regionalni lider u priređivanju igara na sreću posluje. Prigodne poklone dobile su pripadnice lepšeg pola u centralama u Srbiji, Makedoniji, Federaciji BiH, Republici Srpskoj, Gani, Keniji i Kolumbiji, kao i na uplatnim mestima širom ovih zemalja.

Kompanija Mozzart o svojim zaposlenima, bez obzira na pol, brine tokom cele godine. Osim dodatnog  zdravstvenog osiguranja za sve svoje zaposlene, od operatera na uplatnim mestima, preko programera i novinara do direktora, kompanija Mozzart nudi i pregršt drugih benefita. Radna nedelja u trajanju od 38 časova, dodatni dani godišnjeg odmora shodno definisanim kriterijumima, plaćena rekreacija (teretane, fudbal, košarka, kuglanje), ali i rekreacija i tokom radnog vremena u teretani u okviru zgrade bez obaveze nadoknade radnog vremena, nagradna takmičenja za operatere na uplatnim mestima, pokloni za decu svih zaposlenih, tim bildinzi, godišnje proslave za sve zaposlene, posebne pogodnosti i popusti u partnerskim radnjama samo su neki od njih.

„Samo u Srbiji 66 odsto zaposlenih u kompaniji Mozzart čine žene, a na 65 odsto rukovodećih pozicija svih nivoa su koleginice, što dovoljno govori koliko verujemo u naše dame i njihovu uključenost u sve aspekte biznisa. Svesni smo da je uspeh zagarantovan samo ukoliko negujemo jednake šanse i prilike za sve, a smatramo da je važno da sa napretkom tehnologije očuvamo i ljudsku dimenziju rada. Zato je bitno da slušamo jedni druge, gradimo i negujemo zajedničke vrednosti, a verujemo i da kada sagledamo različite perspektive, dolazimo i do novih, boljih i kreativnijih rešenja. Izazovi se lakše prevazilaze kada ne pravimo razlike. Zato mi u Mozzartu nastavljamo da negujemo različita mišljenja i ideje, a jednaka prava i mogućnosti“, istakla je Marija Božović, direktorka Sektora za ljudske resurse kompanije Mozzart.

Kompanija Mozzart na Dan žena nije zaboravila ni štićenice u Sigurnim kućama širom Srbije, pa ih je obradovala vrednim poklonima koje su same izabrale u skladu sa svojim potrebama. Na njihove adrese stigli su mali kućni aparati, nameštaj, bela tehnika, kozmetika... Osim toga, povodom „Šesnaest dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, kompanija Mozzart je u saradnji sa onlajn umetničkom školom pokrenula ekonomsko osnaživanje žena koje su pretrpele nasilje. Štićenice Sigurnih kuća u Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu, Vranju i Nišu na poklon su dobile kurseve pletenja, izrade nakita, dekupaža i šansu da unaprede svoje veštine. Prilikom osmomartovskih poseta predstavnici kompanije Mozzart uverili su se da su žene uspešno savladale kurseve i uživaju u izradi nakita, odevnih predmeta i drugih detalja.