Mališani sa Kosova i Metohije besplatno trenirali uz podršku Fondacije Mozzart

Mališani sa Kosova i Metohije besplatno trenirali uz podršku Fondacije Mozzart

U zemlji odbojkaških šampiona mnogi mališani sanjaju da smečuju kao Aleksandar Atanasijević, blokiraju kao Marko Podraščanin, primaju servis kao Nikola Rosić… Ali i da odbojkaške tajne sa mreže i tehnike uče od svojih idola. Ovu priliku imale su mlade odbojkaške nade iz Leposavića i Zubinog potoka, koje su besplatno trenirale na Play Volley kampu, uz podršku Fondacije Mozzart.

 

Kako da unapredim skok, da budem bolja u igri, da li da promenim poziciju, koliko dnevno da treniram… samo su neka od pitanja koja su se ovog leta, uoči Olimpijskih igara, postavljala proslavljenim sportistima na kampu koji je ove godine posetilo 30 mladih odbojkašica i odbojkaša sa Kosova i Metohije.

„Drago nam je da smo uz podršku Fondacije Mozzart uspeli da omogućimo deci koja žive na Kosovu i Metohiji, u otežanim uslovima, da budu deo kampa, da im prenesemo svoju ljubav i znanje, ali i pokažemo šta sve mogu da dožive uz odbojku kao sport. Trenirali su sa najboljim trenerima u najboljim uslovima, ali i ravnopravno se borili, družili i učestvovali na kampu sa svojim drugarima”, istakao je odbojkaš i jedan od organizatora kampa Nikola Rosić.

Čas odbojke održao je i maestro bloka naše reprezentacije Marko Podraščanin, koji je u hali u Šumaricama trenirao sa budućim šampionima.

„Izuzetno je zadovoljstvo videti i mališane iz naše južne pokrajine da su tu na kampu prvi put, jer bez kampova se teško postaje igrač. Deci je potreban kontinuitet i posvećenost sportu, mislim da je to jedini način da se uspe u današnjem, slobodno mogu reći’ludom‘ sportu, koji je svake godine na sve višem nivou što potvrđuju i ove Olimpijske igre. Da biste ostali na vrhu morate biti konstantno posvećeni, ne samo u odbojci već u bilo kom sportu”, istakao je Podraščanin.

U razgovoru sa mladim odbojkašima, poručio im je da budu što posvećeniji sportu, da ako je moguće više vremena provode u sportskim halama trenirajući, ali i da se druže. Druženje je nešto najvažnije na svetu, zaključio je za kraj Marko Podraščanin, koji će se u Parizu sa odbojkaškom reprezentacijom boriti za medalju.

Asistencija i budućim košarkaškim asovima

Kako bi mali šampioni dosanjali velike snove, Fondacija Mozzart i ove godine nastavlja da podržava letnje kampove. Budući košarkaški asovi besplatno će svoje veštine usavršavati na kampu Akademije Rebrača na Zlatiboru, pod budnim okom našeg proslavljenog reprezentativca. Svoje mesto izborili su na otvorenom času košarke, održanom na terenu koji je Fondacija Mozzart otvorila u čast Željka Rebrače u beogradskom naselju Stepa Stepanović.