Kafa skuvana od srca svima ulepša dan

Kafa skuvana od srca svima ulepša dan

Čubursku 12 na Vračaru krasi neobičan kafić u kojem rade mladi velikog srca. Upravo taj kafić pod nazivom „Zvuci srca“ svakog petka u decembru seli se na adresu kompanije Mozzart. Druženje je započeto početkom meseca a nastavljeno je i prošlog petka. Zaposleni iz Mozzarta uživali su u domaćoj kafi, limunadi i kolačima koje su za njih pripremili drugari iz udruženja „Dečje srce” u okviru kojeg posluje ovaj kafić na Vračaru.

Njihov tim broji 15 osoba sa smetnjama u razvoju, koji rade kao konobari, šankeri ili prodavci punih osam sati dnevno, dok još četrnaestoro njih dolazi nekoliko puta nedeljno.

“Izuzetno nam je značajna saradnja sa kompanijom Mozzart jer nas uključuje u društvenu zajednicu, pre svega naše mlade sa smetnjama u razvoju. Njima to budi motivaciju za daljim radom, pohvala za njihovu spremljenu kafu im ulepša dan” istakla je Katarina Rakić, radni instruktor u “Zvuci srca”.

Mlade osobe sa smetnjama u razvoju u ovom udruženju imaju mogućnost da izraze kreativnost, kao i da provedu vreme na zabavan i koristan način. U saradnji sa asistentima prave razne proizvode od dekupaža, štampaju majice, šolje, hemijske olovke, šiju cegere, torbice, rančiće i prave svećnjake koje su izložili i ovog petka u Mozzartovoj centrali.

“Druženje sa drugarima u Mozzartu nam je divno, lepo se osećamo ovde kod vas i volimo da dolazimo da se družimo” rekao je Filip Brzina, zaposleni u kafiću “Zvuci srca”.

Praznični duh u Mozzartu biće nastavljen svakog petka do kraja godine kada će se kafić “Zvuci srca” seliti na par sati u prostorije ove kompanije. Na ovaj način Mozzart pruža finansijsku podršku radu organizacije “Dečje srce” dok su i zaposleni u prilici da daju svoj doprinos kupovinom proizvoda koje ove mladi ljudi izrađuju. U Mozzartu iskreno veruju da će i ostale kompanije podržati ovu akciju i uključiti udruženje „Dečje srce”u društvenu zajednicu.