Gobeljić i Mozzart za Marka Stankovića

Gobeljić i Mozzart za Marka Stankovića

Sa dva pogotka Marko Gobeljić je Crvenoj zvezdi doneo pobedu protiv Spartaka iz Subotice u 14. kolu Mozzart Bet Superlige i sa pravom poneo epitet igrača kola. Crveno-beli univerzalac dobrom igrom protiv Plavih golubova upotpunio je odličnu nedelju u kojoj je prethodno izvanrednom partijom doprineo trijumfu nad Ferencvarošem, a prvi duel na kojem je bio dvostruki strelac za klub iz Ljutice Bogdana osim individualnog priznanja doneo mu je odgovornost i privilegiju da izabere adresu na koju će u humanitarne svrhe biti preusmeren iznos od 50.000 dinara koji donira kompanija Mozzart.

Odlukom Gobeljića finansijska pomoć biće donirana Marku Stankoviću koji vodi bitku za očuvanje vida. Stanković se tokom 2021. godine suočio sa zdravstvenim problemima, a jedini lek koji bi eventualno zaustavio dalji gubitak vida nije na listi lekova zdravstvenog fonda već je dostupan samo u jednoj farmaceutskoj kući. Kako Marko i njegova porodica nisu u mogućnosti da sami obezbede velika novčana sredstva koja lečenje ovim lekom iziskuje, zatražili su pomoć preko fondacije Budi human u nadi da će uspeti da spreče dalji gubitak Markovog vida.

“Drago mi je da sam pokazao kvalitet i da sam pomogao saigračima u osvajanju bodova. Idemo dalje, biće još prilika za pobede i uspehe, samim tim i za humanitarni rad. Ova novčana nagrada je poseban motiv za svakog igrača, a ja sam odlučio da pomognem nekome ko je iz sveta fudbala. Marko Stanković je iz sveta fudbala i nadam se da ću mu makar malo pomoći", izjavio je Marko Gobeljić.

Plaketu i ček koji je Gobeljić prosledio za lečenje Marka Stankovića uručila je Jelena Zrnzević, predstavnik kompanije Mozzart koja posle svakog kola donira 50.000 dinara u humanitarne svrhe.

“Drago nam je što već 14 kola zaredom najboljim igračima Mozzart Bet Superlige pružamo priliku da pokažu da su, osim na terenu, šampioni i u najvažnijoj disciplini - humanosti. Nastavićemo da nagrađujemo najbolje fudbalere i da im asistiramo u pomoći onima kojima je to najpotrebnije”, istakla je Jelena Zrnzević, menadžer za donacije i sponzorstva kompanije Mozzart.

Za svakog igrača meseca pripremljena je donacija od 100.000 dinara, a tokom sezone u Mozzart Bet Superligi gledaoce očekuju brojna prijatna iznenađenja.