Doček za heroja nacije u OŠ „Vuk Karadžić“

Doček za heroja nacije u OŠ „Vuk Karadžić“

Akcija Fondacija Mozzart „Svaki poen vredi više“ nastavljena u rodnom gradu Boriše Simanića

Zakotrljale su se košarkaške lopte i zaigrao basket na terenima u Bratuncu i to sve zahvaljujući jednom momku koji je postao heroj nacije - dovoljno je reći samo Boriša Simanić! Rizikovao je ovaj sjajni momak sve igrajući za nacionalni tim, dao je snagu svojim drugarima i saborcima da se ujedine u borbi za medalju i uspeli su u tome. Suze Alekse Avramovića, Svetislava Pešića, Ognjena Dobrića u Manili dovoljno su govorile koliko je Boki značio timu. Nakon povrede, koja ga je sklonila sa terena, bodrio ih je pozitivnim duhom i svojim osmehom do finala gde su izborili medalju, za naciju, za sebe, za Borišu.

https://www.instagram.com/p/CyvlywesZR8/

Danas srebrno odličje krasi grudi Boriše Simanića koji je prve košarkaške korake napravio na parketu fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u rodnom Bratuncu. Upravo u toj istoj sali ovacijama je dočekan heroj nacije koji je novim klincima i svojim bivšim nastavnicima doneo sportske rekvizite koje je Fondacija Mozzart donirala u okviru akcije „Svaki poen vredi više“.

“Prelep je osećaj vratiti se ponovo u školu koju sam završio i u svoj rodni grad. Ovakav doček mališana nisam mogao ni da sanjam. U ovoj školi sam bio do sedmog razreda, danas prvi put posle mnogo godina video sam svoju učiteljicu i brojne nastavnike. Emocije su se pomešale i neverovatan je osećaj ponovo biti ovde” uspeo je da izusti je Simanić dok je školskim hodnicima odzvanjalo “Boriša”, “Boriša”, “Boriša”!

Da će se u Bratuncu košarka tek igrati potvrdili su brojni osnovci, koji su pod novim obručima i sa novim loptama, pod budnim okom Boriše odigrali utakmicu. Ređali su se koševi osnovaca koji će tek pisati istoriju sporta ovog grad. 

 “Očekuje ih naporan rad, a ukoliko budu vredno trenirali uspeće da ostvare svoje ciljeve. Drago mi je da sam svojom igrom sa momcima iz reprezentacije doprineo da se uveća humanitarni fond sjajne akcije „Svaki poen vredi više“ koju je organizovala Fondacija Mozzart i pomogne osnovnim školama da dobiju adekvatnu opremu za fizičko kako bi deca lakše trenirala i u boljim uslovima” istakao je Boriša.

Svaki poen vredeo više u Čačku i Zrenjaninu

Tradicionalnu akciju „Svaki poen vredi više“ Fondacija Mozzart pokrenula je i tokom Mundobasketa, nagrađujući svaki poen naših reprezentativaca sa 1.000, a svaku trojku sa 10.000 dinara. Tokom poslednje dve utakmice na turniru svaki poen vredeo je još više, pa su iznosi donacija duplirani, a u ukupnom skoru prikupljeno je 1.913.000 dinara za razvoj školskog sporta.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Savezom za školski sport kako bi oprema stigla na adrese osnovnih škola naših košarkaša. Prva je bila OŠ „Milica Pavlović“ u Čačku gde je priređen spektakularni doček za miljenika nacije Aleksu Avramovića. Sportski rekviziti stigli su u fiskulturnu salu u kojoj je Dragan Kićanović nekada cepao mrežice, a današnji osnovci skandiraju: „Aleksaaaaaaa”! Zatim su sportski rekviziti stigli u Zrenjanin i Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ koju je završio Dejan Davidovac. Znao je Davidovac da svaki njegov poen na Mundobasketu vredi više, jer je tako igrao i za svoju osnovnu školu. Zato je bio još precizniji sa linije za slobodna bacanja, nije mu drhtala ruka ni u šutu za tri poena, a sjajnim asistencijama i skokovima dodatno je doprineo uvećanju humanitarnog fonda.