Bojanina karijera raste zajedno sa Mozzart IT timom

Bojanina karijera raste zajedno sa Mozzart IT timom

Poziv za praksu bio je šansa da okuša svoju sreću u kompaniji Mozzart, a odmah nakon sjajne obuke Bojana Boljević postala je deo Mozzart IT tima i tu je već tri godine. Praksa je bila njena „sigurizza” na uspešnom putu izgradnje IT karijere u Mozzartu, a radno okruženje i sjajan tim sa kojim svakodnevno radi na brojnim projektima samo su dodatni podsticaj da svaku radnu nedelju započne sa osmehom.

Zašto baš Mozzart? Kako ste se upoznali Mozzart i ti i kada je počela međusobna saradnja?
Deo Mozzart ekipe postala sam u maju 2019. godine kada je započela naša saradnja. Tada sam po završetku studija zajedno sa još 15 kolega krenula na praksu, po prvi put na neku koja broji toliko ljudi. Nakon sjajne obuke sa još boljim mentorom, Mozzart je dobio sjajnog radnika, moram reći i skromnog (smeh), a ja sam dobila priliku da ispričam malo više o ovom poznanstvu.

Kakva je međukolegijalna saradnja u Mozzartu i u kojoj meri je ona važna za kvalitet rada u IT sektoru?
Rad u ovakvom okruženju mi zaista prija. Nikada nije dosadno, to nam često omogućava pritisak roka (smeh). Ali bitno je da ne postoji pritisak ljudi. Zaista svi lepo sarađujemo, uz međusobno razumevanje. Atmosfera je takva da ne postoji čuveno pitanje: “Jao, zar je opet ponedeljak?”, već je to zaista ponedeljak kojem se radujete. Zavolela sam ljude ovde, smeh je sastavni deo svakog našeg dana i ovim putem zahvaljujem kolegama što mi ulepšavaju sate na poslu i čine ih zanimljivijim.

Šta je odlučujući faktor koji je doveo do toga da pored ovako dinamičnog IT tržišta odlučiš da ostaneš u kompaniji?
Osim sjajne atmosfere, Mozzart nam pruža mogućnost da ostanemo u korak sa najnovijim tehnologijama, otvoreni su i fleksibilni za nove predloge, što je veoma bitno za posao kojim se bavimo, kao i za dalji profesionalni razvoj. Imala sam priliku da učestvujem na više projekata „od nule” i na taj način se upoznam sa svim fazama njihovog razvoja.

Kada bi imala priliku da u nekoliko rečenica pozoveš kolege iz svoje struke da dođu i rade u Mozzartu kako bi to učinila?
Svim kolegama koje su u potrazi za novim izazovima i žele da rade u jednom dinamično-pozitivnom okruženju, poručila bih da dođu u Mozzart i okušaju sreću, pa će se možda i oni svakodnevno susretati sa dobro poznatom rečenicom: „Radiš u Mozzartu? Može li neka dojava?”