Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ nastavljena podrškom ženskoj košarci

Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ nastavljena podrškom ženskoj košarci

Odavno je poznata činjenica da je Mozzart najveći navijač srpskog sporta! Ova kompanija ne bira popularnost kluba ili sportista, već se trudi da pomaže svima kojima je to potrebno. Aplauz i glasna podrška godinama stižu kroz donacije i sponzorstva, ali i akciju “Novi dresovi za nove šampione”. Od početka akcije Mozzart je obradovao oko 300 sportskih kolektiva sa novom opremom, a na hiljade sportista je dobilo novu opremu. Među njima od skoro su i ženski košarkaški klubovi “Mladost 21” iz Vladičinog Hana i “Rudar 1903” iz Bora.

Ženska košarka u Vladičinom Hanu na parketu kluba “Mladost 21” zaigrana je prošle godine, a u svojim redovima već broje 43 mlade talentovane košarkašice, koje se takmiče u mini basket ligi i ligi mlađih pionirki.

“U Vladičinom Hanu do našeg osnivanja nije postojao ženski košarkaški klub, ovo nam je samo još jedan razlog zbog čega imamo jaku volju i želju za ostvarivanjem velikih ciljeva. Sponzorstvo kompanije Mozzart nam je pomoglo u jačanju ovog sporta i motivisanju dece da se aktivno uključe u rad našeg kluba i kvalitetno provedu svoje slobodno vreme. Nadamo se da ćemo I ubuduće sarađivati jer nam je pomoć uvek dobrodošla kako bi naše košarkašice imale još jaču i veću volju za bavljenje košarkom “ istakli su nadležni iz ŽKK “Mladost 21”.

KK „Rudar 1903“ iz Bora, na košarkaškom polju uspešno sa muškom ekipom ostvaruje zavidne rezultate od 2010. godine a od 2018. godine u svojim redoima imaju i jaku žensku seniorsku selekciju.   ŽKK „Rudar 1903“ je od osnivanja iz najniže regionalne lige grupa jug ubrzo  stigao do druge ženske lige. Ističu da će u novim dresovima, donaciji kompanije Mozzart, nastaviti da nižu uspehe ka vrhu i prvoj košarkaškoj ligi.   Osim ovih klubova, novi dresovi stigli su i na adrsu KK „Vojvoda“ iz Beograda, koji su novu sezoni započeli sa novom opremom.